Teatrikohvikus kõlavad autorilooming ja mustlas-jazz

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jazzklubis kuuleb täna Peep Ojaveski omaloomingut ja mustlas-jazzi.
Jazzklubis kuuleb täna Peep Ojaveski omaloomingut ja mustlas-jazzi. Foto: Erakogu

Täna esitab Endla Teatrikohvikus toimuval Jazzklubi kontserdil “2+1” Peep Ojaveski trio nii autoriloomingut kui tuntud palu mustlas-jazz’i maailmast.

Jazzklubi eestvedaja Ülle Jantsoni teatel moodustavad trio Peep Ojaveski ja Tiit Born kitarril ning Aivo Tammus kontrabassil.

Ojaveski peab oma põhiliseks õpetajaks kitarrist Ants Laigi.

Samuti on ta kaastegev mitmes omaloomingulises projektis. Ojaveski õpetab kitarrimängu Tallinna Pelgulinna rahvamajas ja Saue muusikakoolis.

Tiit Born on peale kitarrimängu andekas laulja ja helilooja. Ta mängib kitarri 12. eluaastast. Tema kitarriõpetajad olid Ivar Kadak ja Nevil Blumberg. Born on õppinud veel muusikateooriat ja akordionimängu Pärnus Asta Jõeranna käe all.

Mõlemad kitarristid on tuntud mustlas-jazz’i viljeleva ansambli Gipsy Mania liikmetena.

Gipsy Mania liikmed on nimetanud oma bändi Eesti vingeimaks gipsy swing’i bändiks, mis loodi 2009. aastal eesmärgiga täita teenimatult tühjaks jäänud koht žanris, mida mujal maailmas tuntakse mustlas-jazz’i nime all.

See muusikastiil on kaasakiskuv ja virtuoosne ega tohiks muusikute arvates kedagi külmaks jätta.

Endla Jazzklubi algab Teatrikohvikus reedel kell 21.30 ja on kõigile tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles