Linnaorkester alustab aastat kodulinnas

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Linnaorkester.
Pärnu Linnaorkester. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Neljapäeval, 29. jaanuaril kell 19 toob Pärnu linnaorkester kontserdimajas publiku ette kontserdikava “Kevad jaanuaris”, mida juhatab Olari Elts.


Külmal ajal soojust ja unistusi õhkava pealkirjaga kontserdi kavas on Robert Schumanni sümfoonia nr 1 B-duur, mis on tuntud kui “Kevadsümfoonia”.



Sellest loost pärineb kontserdi omapärane pealkiri – helilooja olevat selle tehniliselt äärmiselt nõudliku, samal ajal tõeliselt kauni ja huvitava meistriteose kirja pannud just talvel, jaanuarikuus.



Kevadiselt värskelt kõlab ka Ameerika ühe populaarsema helilooja Aaron Coplandi balletist pärinev süit “Kevad Apalatšides”.



Kontserdi teise külalisesineja, rahvusvaheliselt tunnustatud eestlannast viiuldaja Anna-Liisa Bezrodny esituses kuuleb publik Sergei Prokofjevi viiulikontserti nr 2 g-moll.



2008. aastal arvukalt kontserte (42 kontserti 26 kavaga) andnud Pärnu linnaorkester alustab uut aastat kodupubliku ees, seekord üle ilma tunnustatud noorema generatsiooni dirigendi Olari Eltsi käe all ja viimaste aegade suurima koosseisuga – 54 orkestranti.



Üliaktiivse ja võimekana on Elts eriti oodatud dirigent, kes haarab oma energilisusega, olles ometi äärmiselt range ja nõudlik iga detaili ja dünaamikamärgi suhtes, pannes orkestrandi pühenduma muusikale maksimaalse tähelepanelikkusega. Viimati seisis Olari Elts linnaorkestri ees Pärnu rahvusvahelise koorifestivali avakontserdil 2004. aastal.



Olari Elts on lõpetanud Eesti muusikaakadeemia 1993. aastal koorijuhtimise erialal Kuno Arengu ning orkestridirigeerimise erialal Paul Mägi ja Eri Klasi juhendamisel. Praegu töötab ta peakülalisdirigendina Šoti kammerorkestri ja kunstilise nõustajana Orchestre de Bretagne’i juures Prantsusmaal Rennes’is, teist hooaega on ta ERSO esimene külalisdirigent.



Anna-Liisa Bezrodny on lõpetanud viiuli erialal Sibeliuse akadeemia, 2004. aastal sai ta magistrikraadi Guildhalli muusika- ja teatrikoolist Londonis. Ta on osalenud paljudel rahvusvahelistel festivalidel ja meistrikursustel ning olnud edukas konkurssidel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles