PILTUUDIS Koidula koolis algas uus õppeaasta

Meelis Kalme
, reporter
Copy
Koidula gümnaasium avas kooliaasta.
Koidula gümnaasium avas kooliaasta. Foto: Madde Rebane

Mõnigi kool alustab kooliaastat pea nädalapäevad enne tarkusepäeva. Pärnu Koidula gümnaasiumi peregi kogunes täna sel õppeaastal esimest korda.

Aasta algas Koidula koolis klassijuhatajatunniga. Põhjuseks asjaolu, et selles haridustemplis alustatakse kooli tavapäraselt täisnädalaga. “Esmaspäevast on tunniplaani järgi juba tunnid,” selgitas õppealajuhataja Ille Rohtlaan.

Kuigi tavaliselt on koolipere kogunenud oma maja ees, korraldati asjad sel aastal piirangute tõttu hoopis sedasi, et direktor, õppealajuhataja ja õpilasesindus tervitasid saabuvaid õpilasi puhkpillimuusika saatel pidulikult kooliuksel.

Teadmiste päeva aktus ei jää aga Koidula kooliski ära. “Meil on need pidulikud hetked ikka ka, kui räägime oma uustulnukatele traditsioonidest ja sellest, mis neid siin ees ootab,” märkis Rohtlaan.

Valdavas osas maakonna koolides on avaaktus siiski tuleval nädalal. Leidub aga erandeidki, näiteks on Sütevaka humanitaaargümnaasiumi aktus juba laupäeval ja Pärnu täiskasvanute gümnaasiumis tervitatakse õppureid pühapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles