Valimised Andres Metsoja: Aeg julgeteks otsusteks!

Andres Metsoja
, Riigikogu liige (Isamaa)
Copy
Pärnu linna valimisdebatt innovatsioonikeskuses Huub. Andres Metsoja
Pärnu linna valimisdebatt innovatsioonikeskuses Huub. Andres Metsoja Foto: Mailiis Ollino

Hea valija, küsin ­sinult mandaati, et lihvida Pärnu Läänemere pärliks. Pärnus on olemas märksa rohkemat, kui oleme suutnud üheskoos seni teoks teha. Meie kodu­linna asukoht, loodus, ajalugu ja loomulikult ennekõike pärnakad ise peidavad endas ülisuurt potentsiaali, millest paljugi on veel avastamata. Selleks et seda realiseerida, tuleb nii linna juhtidel kui elanikel käituda targalt, ambitsioonikalt ja argitoimetuste kõrval kaugematki tulevikku kavandada.

Poliitilises kõnepruugis räägitakse palju konkurentsivõimest. Näib, et iga päev on üks lõputu võitlus ja võistlus, kus õhtuks alati keegi võidab ja keegi kaotab. Märksa vähem tehakse juttu koostöövõimest.

Konkureerimiseks tuleb valida ­õiged vastased. Pärnu võiks konkureerida rahvusvaheliselt, näiteks Euroopa kultuuripealinnaks 203?. aastaks, või investeeringutele “Riiklikult tähtsate kultuuriehitiste rajamisele” Eestis. Konkureerida tuleb Ida-Virumaa ja Lõuna-Eestiga, kes pingutavad praegu ühiselt väga selle nimel, et Eesti kolmanda kasvukeskuse roll Tallinna ja Tartu kõrval liiguks sinna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles