Vändra viis koolinoored teatrisse õppima

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ugala teatrimaja Viljandis.
Ugala teatrimaja Viljandis. Foto: Elmo Riig / Sakala

Vändra gümnaasiumi sotsiaalpedagoogi Linda Jürsi algatusel said kõik Vändra alevi ja valla koolide 6.-9. klasside õpilased eile osa teismeliste probleemidest rääkivast Ugala teatri etendusest, mis noortele lausa koju kätte tuli.


Sotsiaalpedagoog märkis, et on tüdinenud sellest, kui inimesed tulevad loenguid pidama, ja vaimustus oktoobris Ugalas esietendunud lavastusest “Poks”, kus noored näitlejad kajastasid neidsamu vägivalla- ja kiusamisprobleeme, millega noored elus kokku põrkavad.



Eesti poksiliidu abiga etendusse põimitud poksistseenide kõrval püüavad lavastuse tegijad panna noori mõtlema, kas kättemaks on lahendus.



Mõtet viia teismelised just neile mõeldud etendust vaatama toetas kooli hoolekogu, mille esimehe Ülo Stokkeby eestvedamisel aitasid etendust Vändrasse tuua kohalikud ettevõtted ning Vändra alevi- ja vallavalitsus.



Paaritunnisele etendusele Vändra kultuurimajas järgnes vestlusring näitlejate, poksiliidu esindajate ja õpilaste vahel, kus oli võimalus vahetult pärida, kes on näitlejad poisterollide taga ja kuidas nad ise elus vägivallaga toime on tulnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles