Vinge: 15aastane pärnakas lõi meistriliigas kolm väravat!

Märt Pilme
, reporter
Copy
Egle-Eliise Kurg
Egle-Eliise Kurg Foto: Jk Tabasalu Facebook/Jana Pipar

Pärnust pärit 15aastane jalgpallur Egle-Eliise Kurg sai naiste meistriliigas kirja kübaratriki, kui aitas oma koduklubil Tabasalul viigistada 3:3 Saku Sportinguga.

Tabasalu kaotas koduväljakul Sakule avapoolaja 0:2. Teisel poolajal korraldas Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumi üheksanda klassi õpilane Kurg tõeliselt vinge etteaste: noormängija lõi 12 minutiga kolm väravat ja tõusis võtmemängijaks, et tugevama tiimi vastu viigipunkt teenida. Tabasalu on liigatabelis neljas, Saku teine. 

Tänavu on Kurg Tabasalu särgi selja tõmmanud 30 korral: neist 17 naiste meistriliigas, 12 eliitliigas (U17) ja ühel juhul naiste karikavõistlustel. Enne viimast matši oli Kurg kõrgliigas löönud ühe värava.

Egle-Eliise Kurg on Eesti U15 ja U17 noortekoondisi esindanud 12 korral ja löönud ühe värava.
Egle-Eliise Kurg on Eesti U15 ja U17 noortekoondisi esindanud 12 korral ja löönud ühe värava. Foto: Liisi Troska/Jalgpall.ee

Varem esindas perspektiivikas jalgpallur Pärnumaa võistkondi. Kurg alustas 2014. aastal noorte meistrivõistlusi Pärnu Vapruse ridades, ent siirdus kaks aastat hiljem Pärnu jalgpalliklubisse (PJK). Aastatel 2017–2019 pallis ta ühtaegu nii PJKs kui Vändra Vapruses. 2020. aastal esindas Kurg Vändra U14 võistkonda. Mullu oli tal taas kaks satsi: Vändra (U16) ja Tabasalu (U17).

Egle-Eliise Kurg tegi tegusid aastajooksu sarjaski.
Egle-Eliise Kurg tegi tegusid aastajooksu sarjaski. Foto: Elise Saarna

Ühtlasi on Kurg kõva jooksja: legendaarse aastajooksu sarjas võitis ta naiste konkurentsis kaks esimest etappi ja püsis siinsete tippude kannul järgmistelgi. Hooaja kokkuvõttes teenis ta üldvõidu tüdrukute U16 eaklassis ja oli naiste hulgas kolmas.

Pärnu Vapruse naiskond viigistas meistriliiga 18. voorus koduväljakul 4:4 Põlva Lootosega. Suvepealinlaste eest tegi kahel korral skoori Marve Bessmertnõi, ühe värava lisasid Laura Usta ja Kristina Bannikova. Vaprus on kaheksa naiskonna hulgas kuues.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles