Kilingi-Nõmme noored aitasid varjupaiga loomi

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kilingi-Nõmme gümnaasiumi 12. klassi õpilased Gerly Pikkor (vasakul) ja Kertu Kore tõstavad Pärnu kodutute loomade varjupaigas bussist välja heategevusega kogutud tarvikuid.
Kilingi-Nõmme gümnaasiumi 12. klassi õpilased Gerly Pikkor (vasakul) ja Kertu Kore tõstavad Pärnu kodutute loomade varjupaigas bussist välja heategevusega kogutud tarvikuid. Foto: Urmas Luik

Kilingi-Nõmme gümnaasiumi õpilasesindus koos õpetaja Saima Tõigastiga andis eile pärastlõunal Pärnu kodutute loomade varjupaigale üle heategevusega kogutud tarvikud, toidu ja paar kaalu.

Õpilaste omaalgatuslikku ettevõtmist juhtis 12. klassi õpilane Kertu Kore, kelle sõnutsi läks hoogtöö lahti aasta alguses internetis info levitamise ja kuulutuste ülespanemisega linna käidavamates kohtades. Loomade varjupaigale vajaliku elektronkaalu ostmiseks kogunes poodidesse pandud sendikogumiskastidesse 100 eurot. Selle rahalise toetusega saab varjupaik muretseda vajaliku abilise, seni tuleb töötajatel uue loomaga sõita tema raskuse teadasaamiseks loomakliinikusse, tehes lisakulutusi.

Kuni 100kilose mõõduga tavalise kaubakaalu annetas Kilingi-Nõmme majandusühistu, seegi jõudis saadetise hulgas kohale ning tekitas tänutundega segatud elevust.

Peremehetute kasside ja koerte elu aitavad mugavdada vanad tekid, padjad ja linad, mille agarad lapsed mikrobussist Raba tänava kontorisse tõstsid, et alustada varjupaiga juhataja Anni Kaiste saatel tutvumist sealsete elanike, 28 koera ja 36 kassiga.

“Väga tore, et noored sellise asjaga tegelevad,” kinnitas Kaiste. “Jõulude eel tõid Pärnu ühisgümnaasiumi õpilased meile kassipuure ja toitu, ka teised koolid ja lasteaiad on meid aidanud, siinkohal soovime neid kõiki tänada.”

Enne pidasid heategevusaktsiooni algatajad Kaistega nõu selle üle, millega nad võiksid kasulikud olla. Hoolealustele sobivatest küljealustest on puudus, sest neid tuleb vahetada uute asukate saabudes või kuluvad need lihtsalt ära. Nappus on kassiliivast ja -liivakastidest.

“Kohalikud ettevõtted, firmad ja asutused olid meie ettevõtmise suhtes väga vastutulelikud ja aitasid oma võimaluste piires, ka loomakaaluga,” mainis Kore.

Kilingi-Nõmme noortel heategevussaadikutel on mõttes vähemalt ühele varjupaigakoerale päriskodu leidmine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles