Valguskarud said suvepuhkusele

Grete Naaber
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapsi rõõmustanud valguskarud viidi suvekorterisse.
Lapsi rõõmustanud valguskarud viidi suvekorterisse. Foto: Ants Liigus

Pärnu jõulukaunistustest kõige atraktiivsemad, Lastepargi purskkaevu kaanel olnud valguskarud said suvepuhkusele.


“Et nad rõõmustasid paljusid lapsi ja pole niiväga jõuludega seotud, vaid sobivad talvekaunistusekski, hoidsime karusid kauem väljas,” rääkis Pärnu linnavalitsuse linnaaednik ja keskkonnateenistuse juhataja Kristiina Kupper.

Nüüd on otipere suvekorteris ja karusid hoiab-hooldab OÜ Euro Cactuse projektijuht Arne Meier. “Nad on ruumis, mitte väljas,” ütles Meier, kes on ühtlasi valguskarude paigaldaja.

Meieri sõnul ei pääsenud karud seegi kord lõhkujatest. “Kõige uuemal karupojal, mille toojafirma Pärnu linnale kinkis, oli seljas auk. Tundus, nagu oleks kannaga löödud. Võimalik, et seda tehti ööl enne lahtimonteerimist, sest muidu oleksid inimesed mittehelendavat karupoega märganud ja sellest teatanud,” seletas Meier. “Avastasime kurikäe töö monteerimise käigus.” Meieri arvates on karuke nii katki, et seda enam paigaldada ei saa.

Kas tuleval talvel on viie karu – kaks suurt ja kolm väikest – asemel neli? Kupper ei söandanud praegu vastata, sest juhtum on värske.

“Püüame nõu pidada. Karuke läheb ikkagi 12 000 krooni maksma ja käes on vaene aeg,” avaldas Kupper.  “Räägime firmaga läbi ja siis otsustame.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles