Garri Raagmaa Parkimistasud on liikluskoormuse reguleerimiseks, mitte tuluteenimiseks (2)

Garri Raagmaa
, Tartu ülikooli Pärnu kolledži direktor
Copy
Linnavõimu plaanitav uus Pärnu parkimiskord tekitab vastakaid arvamus.
Linnavõimu plaanitav uus Pärnu parkimiskord tekitab vastakaid arvamus. Foto: Urmas Luik

Saime lehest lugeda ja hiljem volikogu istungilt kuulda Pärnu uuest parkimiskorra eelnõust, mis peaks "muutma linnaruumi nii jalakäijatele kui kergliiklejatele inimsõbralikumaks". Eesmärk ju õilis.

Kolledžiga enne eelnõu avalikustamist aru ei peetud ja nõu ei küsitud. Ettevõtjatega korra kohtuti, kuid diskusiooni ei tekkinud ja osalejad pandi fakti ette.

Oleme turismiettevõtjate esindajatega teemat arutanud, kokku kogunud parkimismuudatusega kaasnevad mured ja ettepanekud ning need Pärnu linnavolikogule edastanud. Siin jagame neid laiemale avalikkusele kolledži üliõpilaste, linnakodanike ning ettevõtete ja nende klientide vaatest.

Kuidas tudeng kooli saab?

Üliõpilasi on Pärnu kolledžis mõni alla 800, peale selle veel üle 100 mikrokraadlase ja eksterni. 2/3 on neist üle Eesti kokku sõitvad sessiooniõppurid.

Pärnust ja Pärnumaalt saab bussiga kella üheksaks kooli küll. Tallinnast samuti. Aga Tartust jõuab buss alles kella 10ks. Ka Sauelt, mis ju kohe maantee kõrval, võtab reis ümberistumistega umbes 3,5 tundi ja eeldab kella viiest ärkamist. Viimsist ja Sakust, rääkimata mujalt Eestist, ei olegi võimalik sama päeva hommikuks bussiga kohale saada.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles