Otseülekanne Linnavolinikud arutavad kirgi kütvat parkimiskorra muutmise plaani

Pärnu Postimees
Copy
Pärnu linnavolikogus on täna esimesel lugemisel uue parkimiskorra kehtestamise eelnõu.
Pärnu linnavolikogus on täna esimesel lugemisel uue parkimiskorra kehtestamise eelnõu. Foto: Urmas Luik

Pärnu linnavolikogus on täna esimesel lugemisel suvepealinna parkimiskorra muutmine, mille järgi laieneks tullu maist tasulise parkimise ala, tõuseksid tasud ja pikeneks tasulise parkimise aeg. Samuti on päevakorras ülevaade Rail Balticu rajamise seisust, nõusoleku andmine Ranna raamatukogu kolimisega seotud kulude katteks, Pärnu väljaastumine Euroopa tervislike linnade võrgustikust ja mitu opositsiooni arupärimist linnajuhtidele.

Rail Balticu (RB) kiirraudtee rajamise hetkeseisu kohta Pärnu piirkonnas annab linnavolinikele ülevaate majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi RB Eesti koordinaator Kristjan Kaunissaare.

Esimesel lugemisel on parkimistasu kehtestamise määrus, mis muudaks radikaalselt suvepealinne senist parkimiskorda: Pärnu kesklinna tänavatel enam tasuta parkida ei saaks, sest tasulise ala piir tahetakse nihutada Tammsaare puiesteeni. Määruse eelnõu kohaselt tuleks senise kahe tasulise parkimise piirkonna – kesklinna ja ranna – asemele kolm: vanalinn, kesklinn ja rand ning muutuksid alade piirid.

Uue parkimiskorraga tõuseksid märkimisväärselt parkimistasud ja pikeneks aeg, mil parkimise eest tasu võetakse.

Volinikud peavad otsustama, kas linn võtab omale lammutamisele minevas Mai keskuses tähtajatu üürilepinguga tegutseva Ranna raamatukogu mujale kolimisega tekkiva 603 000eurose kohustuse.

Kava järgi kolib raamatukogu järgmisel sügisel Metsa ja Papiniidu tänava nurgale ehitatava Mai ärimaja teisele korrusele ja kümneks aastaks sõlmitava üürilepingu kohaselt peaks linn maksma maja omanikule kümne aasta jooksul 603 000 eurot, millesse on arvestatud üüritasu ja haldustasu iga-aastase tõstmisega prognoositava tarbijahinna indeksi võrra. Arvestatud on ka üürilepingu pikendamise võimalusega kümneks aastaks.

Samuti on rahvaesindajate ees linnavalitsuses sündinud otsuse eelnõu, mille kohaselt Pärnu astuks välja WHO tervislike linnade võrgustikust. Pärnu liitus sellega 1998. aastal ja viimasel neljal aastal eriti aktiivselt selle organisatsiooni töös kaasa löönud pole.

Volikogu istung lõpeb nelja arupärimisega.

Helle Kullerkupp EKREst tahab abilinnapea Irina Talvistelt teavet, miks Tallinnas elav Pärnu kinnistu omanik saab prügivedajalt pidevalt tühisõitude arveid.

Keskerakonna esindaja Andrei Korobeinik pärib linnapea Romek Kosenkraniuselt abilinnapea Talviste läinud kuul Islandile ja Taani lähetamise kohta. Talviste osales Põhja- ja Baltimaade mobiilsusprojektis, mis keskendus Põhjamaade parimatele praktikatele kriisikorralduse alal. Näiteks tahab Korobeinik teada, milliseid tulemusi Pärnu linnavõim selles projektis osalemisest ootas, miks just Talviste sinna läks, miks linnapea ise ei läinud, kui suured olid kulud ja kes Talvistet sel ajal Pärnus asendas.

Abilinnapea Riido Villupilt küsib Kullerkupp üksikute eakate ja puudega inimeste murede kohta. Teda ajendas neid küsimusi esitama see, et AS Pärnu Vesi sulges augustis Metsa tänaval veevõtukoha, kust eakad ja puudega inimesed said varem oma igapäevase eluks vajaliku vee.

Veel esitab Kullerkupp Villupile terve rea küsimusi Lai 14 maja kohta, mille linnavõim plaanis kohandada Ukraina sõjapõgenike majutuse tarvis, aga mis on siiani korda tegemata. Samuti pärib ta Pärnus elavate Ukraina pagulaste kohta üldisemalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles