Kaart Uus parkimiskord: Pärnu tasulise parkimise ala tahetakse laiendada Tammsaare puiesteeni (5)

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Uue parkimiskorralduse määruse järgi hakkaks Pärnu tasulise parkimise ala ulatuma Tammsaare puiesteeni.
Uue parkimiskorralduse määruse järgi hakkaks Pärnu tasulise parkimise ala ulatuma Tammsaare puiesteeni. Foto: Pärnu linnavalitsus

Pärnu abilinnapea Irina Talviste tutvustas linnavalitsuse nõupidamisel suvepealinna uut parkimiskorralduse määrust, mille kohaselt tõusevad järgmisel aastal Pärnus parkimistasud, kahe tasulise piirkonna asemele tuleb kolm ja pikeneb tasulise parkimise aeg.

Tänavu on parkimistasusid plaanitud Pärnu linnaeelarvesse 357 000 eurot. Uue parkimiskorraga peaks linna rahakotti laekuma prognooside järgi umbes 900 000 eurot ja julgemate ennustuste kohaselt rohkemgi.

Talviste rõhutas, et parkimiskorra muutmise eesmärk pole linnale lisatulu koguda, vaid see teenib elukeskkonna parandamise huve.

“Meie peamine eesmärk on see, et peame muutma oma linnaruumi nii jalakäijatele kui kergliiklejatele inimsõbralikumaks. See kõik eeldab, et peame hakkama piirama autode kasutamist,” ütles ta. “Raha aspekt on alles pärast seda.”

Pärnu linnavolikogu EKRE fraktsiooni esimehe Robert Kiviselja sõnutsi tundub parkimiskorralduse muutmise mõte olema linnakassa täitmine, samuti ei toeta parkimise kalliks muutmine turimisektorit. “Kui tasu tõstetakse kaks korda ja hakatakse trahviraha kasseerima, siis mis muu põhjus sel on kui linnakassa täitmine,” arvas Kiviselg. “Linnavalitsus peaks seisma selle eest, et oma linna kodanike elu oleks parem.”

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles