Pärnu Sadam andis Cramole võimsa lahingu, kuid pidi maitsma kaotuskibedust

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Hoolimata bravuurikast algusest kaotas Sadam esimese veerandfinaalmängu.
Hoolimata bravuurikast algusest kaotas Sadam esimese veerandfinaalmängu. Foto: Urmas Luik

Korvpalli PAF Eesti-Läti liiga esimeses veerandfinaalmängus alistas BC Kalev/Cramo Kalevi spordihallis Pärnu Sadama 83:77, kuigi suvepealinlased juhtisid vahepeal 20 punktiga.

Pärnu Sadama eest jooksid 827 pealtvaataja ees algrivistuses platsile Siim-Markus Post, Troy Barnies, Kaspar Lootus, Robert Valge ja Menno Dijkstra. Suvepealinna meeskond alustas mängu bravuurikalt, kui esimesel rünnakul tabas Valge esimese kolmepunktiviske. Esimesel veerandajal viskas Sadam järjestikku mitu kolmest. Cramol läksid kõik visked kaare tagant mööda.

Cramo peatreener Heiko Rannula kasutas esimesel veerandajal ära kaks mõtlemispausi. Kuid need ei toonud muutust: esimese neljandiku võitis suvepealinna esindus 30:13. 

Teise veerandaja alguseks kasvatas Sadam edu 20 punktini, kui Cramo kaitse tööle sai, hakkas vahe samm-sammult vähenema. Poolajapausile minnes oli seis 42:38 suvepealinlaste kasuks.

Kui kolmandat veerandit oli mängitud neli ja pool minutit, pääses Cramo esimest korda juhtima. Pärast seda jätkus punktiheitlus veerandaja lõpuni. Kolmanda veerandaja lõpuks oli pealinlaste edu kolm punkti ehk 63:60.

Neljanda veerandaja alguses ei suutnud Cramo tükk aega edu viiest punktist enamaks paisutada. Kui normaalaja lõpuni oli jäänud veidi alla nelja minuti, oli Sadam kümne silmaga taga. Vahepeal vähendasid pärnakad vahe nelja punktini. Veidi üle minuti enne mängu lõppu tabas Cramo tagamängija Leemet Böckler kahese ja viis oma meeskonna kuue punktiga ette. Viimasel minutil ei skoorinud kumbki sats ja mäng lõppes Cramo 83:77 võiduga.

Valge oli 21 punktiga üleplatsimees. Kahekohalise punktisummani jõudsid ka Menno Dijkstra (18) ja Ivo Van Tamm (11). Cramos oli parim keskmängija Manny Suarez, kes tõi 17 punkti, võttis kaheksa lauapalli ja pani neli blokki.

Kahe võiduni mängitava seeria järgmine mäng toimub esmaspäeva õhtul Pärnu spordihallis. Vajadusel tuleb kolmas matš kolmapäeval Kalevi spordihallis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles