Marika Valter Pataljoni annaks Pärnusse tagasi tuua

Marika Valter.
Marika Valter. Foto: Urmas Luik

Rõõm on tõdeda, et kolleegid Isamaast on lõpuks ärganud ning hakanud Pärnumaale olulistel teemadel meiega kaasa mõtlema. Lugedes Kuno Erkmanni (“Paikuse politseikooli kadu paistab vääramatu. Nüüd tuleb päästa, mis päästa annab”, PP 15.05) ja Riho Terrase (“Kaitsetööstusest võiks saada Eesti majanduse järjekordne vedur”, PP 25.05) kümnepäevase vahega ilmunud kirjutisi, tekkis mul küsimus – mehed, kus te varem olite?

Aastatel 2017–2021 liigutasite teie valitsuse hoobi, ometigi ei teinud te midagi selleks, et Pärnusse politseikool alles jääks. Ka praegune sotsiaaldemokraadist siseminister (Lauri Läänemets, toim) ei tee selleks midagi. Isegi mitte läbimõeldud otsust, millest natukenegi majanduslikult mõtlev inimene aru saaks.

Siiani on arusaamatu, millise valemi alusel on kokkuhoid Paikuselt politseikooli äraviimine ning funktsioonilt sarnaste hoonekomplekside väljaehitamine nii Väike-Maarjasse kui Tallinna Kase tänavale.

Oleme viimase aasta jooksul seda korduvalt küsinud, kuid ühtegi loogilist vastust pole saanud. Ega vist saagi, sest kuidas sa ikka selgitad, et Paikusele kuluks vajaliku õppekompleksi nüüdisajastamiseks ligikaudu 12–15 miljonit eurot, kuid „odavam“ on kulutada Tallinna ja Väike-Maarja õppeasutuse laiendamisele ligemale 80 miljonit eurot.

Tagasi üles