Prokurör nimetas Järvesalu kriminaalasja töömahukaks

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhtivprokurör Jüri Pikma nimetas Järvesaluga seotud kriminaalasja töömahukaks.
Juhtivprokurör Jüri Pikma nimetas Järvesaluga seotud kriminaalasja töömahukaks. Foto: Henn Soodla

Lääne ringkonnaprokuratuuri juhtivprokurör Jüri Pikma pidas vajalikuks täpsustada eilses riigikogu infotunnis põgusalt käsitletud Vello Järvesalu kriminaalasja. Nimelt väitis riigikogu liige Aivar Riisalu oma küsimuses justiitsminister Rein Langile, nagu oleks taastusravikeskuse Estonia juhataja Vello Järvesalu arreteeritud Pärnus telekaamerate ees.


„Tegelikult Vello Järvesalu ei vahistatud, vaid ta peeti kahtlustatavana kinni 48 tunniks, et läbi viia vajalikke menetlustoiminguid,“ ütles juhtivprokurör Jüri Pikma. Esialgne kahtlustus esitati Järvesalule 21. oktoobril, täpsustatud kahtlustus 27. novembril.



„Nii Järvesalu kinnipidamine 20. oktoobril kui vabastamine 22. oktoobril toimusid vaikselt ja ajakirjanike juuresolekuta,“ sõnas Pikma. Juhtivprokurör väitis toona, et kinnipidamine õigustas seatud eesmärke ja politseil õnnestus saada tõendeid, mis kahtlustust kinnitaksid.



Estonia taastusravikeskuse vara omastamise kahtlustusega ekslinnapea ja Reformierakonna fraktsiooni esimees Vello Järvesalu peeti kinni otse tööpostil ja ta oli sunnitud enda sõnutsi jagama vangikongi tapmises kahtlustatava ja oletatava vargaga.



Samuti heitis Aivar Riisalu eilses infotunnis prokuratuurile ette, et kriminaalasja uurimine ja süüdistuse esitamine venib.



Pikma väitel on tegemist töömahuka kriminaalasjaga. „Esmalt on vaja läbi töötada taastusravikeskuse raamatupidamisdokumendid, seejärel võrrelda neid teiste ettevõtete raamatupidamisdokumentidega ning alles siis saab asuda tunnistajate ülekuulamiste juurde,“ ütles juhtivprokurör.



„Neid toiminguid ei saa teha lühikese ajaga ja kiirustades. Süüdistusakti ei saa aga kellelegi enne esitada, kui uurimine on lõpule viidud,“ väitis Pikma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles