Pärnu linn korraldab riigihanke varjupaigateenuse osutamiseks

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu loomade varjupaik pakub peavarju 35 koerale ja kümnele kassile.
Pärnu loomade varjupaik pakub peavarju 35 koerale ja kümnele kassile. Foto: Henn Soodla

Pärnu linnavalitsuse 9. veebruari istungil otsustati korraldada avatud hankemenetlusega riigihange “Pärnu linnas hulkuvate loomade püüdmise ja kodutute loomade varjupaiga pidamise teenuse osutamine 1.06.2009 - 31.05.2014”.


Praegu ostab Pärnu linn kodutute loomade varjupaigateenust 2007. aasta suvest alates Varjupaikade MTÜ-lt, mis haldab kodutute loomade varjupaiku Pärnus, Viljandis, Virumaal ja Võrus. 1. veebruaril 2008. aastal sõlmisid Varjupaikade MTÜ Pärnu kodutute loomade varjupaik ja Pärnumaa omavalitsuste liit koostöölepingu hulkuvate loomade püüdmise ja varjupaigateenuse osutamise kohta.



Praegu maksab linn varjupaigale 38 000 krooni kuus, mille eest makstakse nii püsikulud kui tasutakse hinnakirja alusel osutatavate teenuste eest. “Ei saa praegu varjupaiga üle väga nuriseda,” ütles Pärnu linnavalitsuse keskkonnateenistuse heakorraspetsialist Arvo Kase. “Tahaks muidugi paremat, aga praegustes tingimustes pole see võimalik.”



Kase jutu järgi on hange praegu koostamisel, selle vaatavad üle spetsialistid ja hanke kinnitamisel saavad huvilised sellega tutvuda riigihangete kodulehel. “Riigihanke tingimusi ei avalikustata,” ei nõustunud Kase kommenteerima.



Varjupaikade MTÜ juhatuse liige Birjo Piiroja lausus, et kuigi omavalitsusele on oluline osta võimalikult odavat teenust, ei tohiks raha saada ainumääravaks teguriks.



“Tegemist on üpris spetsiifilise valdkonnaga ja kindlasti peaks veenduma teenusepakkuja kompetentsuses ja kogemustes,” ütles Piiroja. “Kuna peale loomakaitseseaduse puuduvad meil riiklikul tasandil ettekirjutused loomade varjupaikade tingimustele, võib pea igaüks kuudid põllule püsti panna. Üks tingimusi võiks olla see, et lepingu saajal oleksid kõik võimalused rajada korralik varjupaigahoone, kus oleksid normaalsed tingimused nii loomadele kui personalile.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles