Sisekontroll tuvastas Talvoja seaduserikkumise

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnavalitsuse majandusosakonna juhtaja Mait Talvoja.
Pärnu linnavalitsuse majandusosakonna juhtaja Mait Talvoja. Foto: Urmas Luik

Pärnu linnavalitsuse sisekontrolliteenistus tuvastas, et majandusosakonna juhataja Mait Talvoja ei järginud mitut õigusakti, kui andis osaühingule Äriekspress loa langetada Loode-Pärnu tööstusalal metsa tasuks kraavi süvendamise eest.

Linnavalitsuse avalike suhete nõuniku Maria Murakas-Ollo kinnitusel leidis sisekontrolör, et tööde tellimisel Äriekspressilt ei järginud Talvoja riigihangete seadust, osakonna põhimäärust, asjaajamiskorda ega linnavara valitsemise korda.

“Selleks, et tagada tööde vastavus lepingule ja järelevalve lepingu täitmise üle, on lepingu sõnastus liiga üldine ja lisade vormistus lepinguga nõuetekohaselt sidumata,” vahendas Murakas-Ollo sisekontrolöri. Lisades, et ka kontroll tehtud tööde üle polnud küllaldane.

“Pooled ei fikseerinud lepingu muudatusi kirjalikult ega kooskõlastanud neid abilinnapeaga,” tõi Murakas-Ollo välja. “Töid teostati detailplaneeringuga hõlmatud teemaa-aladel, kuigi vastavat volitust selleks ei olnud. Tööde tellimisel ja lepingutesse muudatuste tegemisel on vajalik lähtuda õigusaktidest ning tagada lepingute selgus ja konkreetsus ning järelevalve lepingute täitmise üle.”

Murakas-Ollo teatel hindab linnavalitsus järgmiseks, kas tööde tegemisega on tekitatud linnale majanduslikku kahju. Selle väljaselgitamine võtab aga veidi aega.

Seni kuni protsess ei ole lõpuni viidud, ei järgne avalike suhete nõuniku kinnitusel mingeid sanktsioone majandusosakonna juhataja Mait Talvoja suhtes.

Talvoja sõlmis kellegagi kooskõlastamata mullu 23. novembril lepingu OÜ Äriekspressiga.

Ettevõte pidi süvendama Loode-Pärnu tööstusalal kraave ja võis vastustasuks langetada oma äranägemisel samast piirkonnas tööde mahus metsa ja võsa. Äriekspress hindas tööde üldmahuks ligi 60 000 eurot.

Talvoja kinnitas 21. märtsi Pärnu Postimehes, et peab lepingut linnale tulusaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles