Päästeteenistus kontrollib nädalavahetusel lõkete tegemist

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõke.
Lõke. Foto: Urmas Luik

Päästeamet kuulutab 1. maist välja tuleohtliku aja ning sellega seoses pööravad päästekeskused suuremat tähelepanu lõkke tegemise reeglitest kinnipidamise üle. Lääne päästekeskus alustab kontrollreidiga juba sel nädalavahetusel.

Lääne päästekeskuse pressiesindaja Evelin Tringi teatel liiguvad sel ja järgmisel nädalavahetusel päästekeskuse tuleohutusjärelevalve töötajad koostöös keskkonnainspektsiooniga ringi Lääne päästekeskuse tööpiirkonnas ja jälgivad lahtise tule tegemise nõuete täitmist.

Ametnikud jagavad ennetussõnumiga materjale, mida silmas pidada lahtise tule tegemisel. Kontrollkäike tehakse Hiiu-, Saare-, Lääne-, Rapla-, Järva- ja Pärnumaal.

Eelmisel aastal käisid päästjad kustutamas kümneid kulutulekahjusid. Paljud kulupõlengud saavad seejuures alguse lõkkest, mis on jäetud järelevalveta või pole neid tehtud tuleohutusnõudeid arvestades. Kulu põletamine on Eestis seadusega keelatud.

Tuleohutusnõuandeid lõkke tegemisel või lahtise tule kasutamisel leiab päästeameti veebilehelt www.rescue.ee.

Peale tuleohutusnõuete arvestamise tuleb välja selgitada, kas kohaliku omavalitsuse territooriumil on heakorraeeskirja järgi lõkke tegemine lubatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles