Linnavalitsus vähendab kultuuritoetusi

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Pärnu linnavalitsus kehtestas kultuuriühingutele antavate toetuste määrad, mis on mullustest tublisti väiksemad ja mida tõenäoliselt tuleb veel kärpida.


Kui möödunud aastal oli kultuuriühingutele antava rahalise toetuse arvestuslik pearahamäär 2000 krooni, kehtestati eilsel linnavalitsuse istungil määraks 1620 krooni inimese kohta.



Saavutustoetuse arvestuslikku määra vähendati, võrreldes möödunud aastaga, 18 405 kroonilt 10 030 kroonini.



100 krooni võrra, 320-lt 220ni, vähendati kultuurikeskusele ruutmeetri pealt antavat toetust. Ja kui 2008. aastal oli linnavalitsusel võimalik hüvitada kultuurikeskuse personalikulusid töötaja kohta 16 000 krooni, näeb vastkehtestatud kord ette 8000 krooni töötaja kohta. Avaliku teenuse osutamise eest makstakse kultuuriühingule senisest vähem: möödunud aastal 1295, tänavu 800 krooni.



Linnavalitsuse kultuuriosakonna juhataja Jana Moosari selgitusel on kehtestatud määrad vaid alus 87 kollektiivile toetuste taotlemiseks. Millal ja kui palju raha makstakse, on lahtine. “On reaalsus, et kultuuriühingutele tegevustoetuste väljamaksed sel aastal pisut viibivad,” ütles ta.



Kehtivast linnaeelarvest lähtudes vastuvõetud määrad muutuvad Moosari sõnutsi otsekohe, kui linnavalitsus on negatiivse lisaeelarve vastu võtnud ja kultuuriosakond oma tegeliku eelarve mahu teada saanud. Et  toetusmäärasid tõstetakse, on väheusutav.



“Fakt on, et vähenevad spordi- ja kultuuritoetused, rahvaspordiürituste ja sotsiaalprojektide toetused,” loetles Moosar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles