Päästeamet vaeb Pärnus tulevikuplaane

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu kontserdimaja.
Pärnu kontserdimaja. Foto: Ants Liigus

Homme Pärnu kontserdimajas toimuval päästeameti visioonikonverentsil „Turvaline tulevik“ arutatakse, kuidas muutub ühiskond ja koos sellega päästeamet. Konverentsi parimad ideed plaanitakse lähitulevikus ellu viia.

Päästeameti 20. aastapäevale pühendatud konverents vaatab tagasi lähiajaloole ja toob välja muutuva ühiskonna mõju päästevaldkonna arengule, vahendas päästeameti pressiesindaja Reimo Raja.

„Siht on meil teada: vähendada õnnetusi ja hukkunute arvu. Küll vajab välja selgitamist, kuidas muutuva ühiskonna tingimustes eesmärk kõige paremini saavutada. Selgem tulevikupilt võimaldab meil paremini otsustada nii praeguste tegevuste kui ka uute algatuste otstarbekuse üle,“ ütleb päästeameti peadirektor Kalev Timberg.

Konverentsil esinevad eksperdid selgitavad Eesti riigi võimalikke arengustsenaariume ja muutusi inimeste väärtushinnangutes. Samuti räägitakse, millised on ohud ja riskid tulevikus ning kuidas nendeks valmis olla.

Konverentsi töötubades uuritakse kokku kutsutud päästeteenistujatelt, kuidas peaks päästeamet elukeskkonna muutustega kaasa minema, et jõuda kiiremini ühiskonnani, kus igaüks loob turvalisust ja juhtub vähem õnnetusi. Konverentsilt kogutud ideed töötatakse läbi ja neist parimad viiakse ellu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles