Juhtkiri: Linnavalitsuse lillepeenar

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Kevadine lilleaeg on käes. Kuidas ja kus lilleõied silma rõõmustama hakkavad, sõltub võimalustest, lillesortidest ja istutaja maitsest. ”Lilled on vaasidesse, postamentidesse ja peenardele istutatud kõikides maakonna linnades. Silmailu pakuvad võõrasemad, tulbid, hüatsindid ja pärdiklilled,” kirjutas eilne Valgamaalane.

”Parematel aastatel tuhandeid kevadlilli tasuta jaganud Pärnu linnavalitsus loodab, et nüüd, kui linnal endal taimede tarvis raha napib, õnnestub lahkete inimeste abiga peenrad siiski rajada,” teatas eilne Pärnu Postimees.

Tegelikkus on paraku selline, et ega annetamise korras lillepeenarde rajamisele ülearu loota tasu. Väga muutlike ilmadega talv on koduaedades teinud püsilillede hulgas kohati põhjalikku laastamistööd. Mis maksavad lilletaimed sel kevadel, saab igaüks aiandite müügikohtades ja Pärnu Vanal turul ise vaadata.

Annetamine tuleks ehk kõne alla nende aiapidajate puhul, kes ise seemnest lilletaimed kasvatavad ja kel midagi oma vajadustest üle jääb.

Pärnu Postimees näeb linna lilleilu toomisel veel ühte ja arvestatavat moodust: nimelised lillepeenrad. Nii võiksid kõik Pärnu linnavalitsuse töötajad, kelle palk kokkuhoiupoliitikale vaatamata ulatub ikka veel üle 2000 euro kuus, annetada linnale ühe peenra jagu lilli.

Kaasa võiksid lüüa muudki edukad ettevõtted – neid Pärnus piisab. Loomulikult tuleks nimelised lillepeenrad vastavalt tähistada, siis saaksid linlased ja Pärnu külalisedki teada, kes millise võluaia loomisesse on panustanud.

Kui selline variant ei sobi, tasuks oma vaesust avalikult tunnistada ja istutusalad tühjaks jättagi, kuigi paljude arvates on meil kärbete ja kokkuhoiuga liiale mindud. Ehk tuleb järgmine aasta Pärnus lillerohkem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles