Enn Kübar: Jõulumäele oodatakse kaheksa riigi duatleete

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enn Kübar.
Enn Kübar. Foto: PP

Enn Kübar, Raudmehe klubi president

Laupäeval korraldavad Raudmehe klubi ja Eesti triatloniliit Jõulumäe tervisespordikeskuses duatloni Balti karikavõistluste etapi. Kui palju sportlasi te võistlema ootate?

Täpset numbrit ei saa praegu veel öelda, sest võistlejate registreerimine lõpeb laupäeva hommikul, kuid arvata võib, et kõigis klassides kokku läheb rajale kuni 300 sportlast.

Jõulumäe duatlonil selguvad peale Balti karikasarja etapi võitjate ka Eesti meistrid üheksas vanuseklassis.

Ootame külalisvõistlejaid Lätist, Leedust, Soomest, Venemaalt, Valgevenest, Ukrainast ja Poolast.

Mitmel distantsil laupäeval võisteldakse?

Võistluspäeva avavad C-, D- ja E-klassi poisid ning tüdrukud, kes jooksevad 1,5 kilomeetrit, sõidavad rattaga 3,5 ja jooksevad taas 0,5 kilomeetrit. Samal distantsil toimub ka perevõistlus.

Teises stardis lähevad rajale kuni seitsmeaastased mudilased ja seejärel võistlevad B-klass, harrastajad ning veteranid.

Põhidistantsil (6 km jooksu, 21 km rattasõitu, 3 km jooksu) selguvad Eesti meistrid ja Balti sarja etapivõitjad meeste ja naiste arvestuses, A-klassis ning juunioride ja noorimate veteranide hulgas.

Keda võib lugeda Jõulumäe duatloni favoriitideks?

Meeste eliitklassis tuleb starti kolmekordne Balti sarja võitja, valgevenelane Aleksandr Vasilevitš, kellele pakuvad Eesti parematest konkurentsi Harri Sokk, Mart Suurkivi ja Hans Korman. Veteranide esimeses grupis on kahtlemata kõige kõvem mees Margus Tamm.

Kui rääkida naistest, siis favoriidid on Kristna Ruikevitš Valgevenest ja mulluse Jõulumäe etapi võitnud Kaidi Kivioja.

Kui suure esinduse paneb välja Raudmehe klubi?

Meie sportlasi eliitklassis ei ole, kuid veteranide võistlusel loodavad kõrget kohta saada Jaak Kanniste ja Sirje Kõresaar. Noorema põlvkonna sportlastest lähevad meilt võistlustulle kaksikud Raileen ja Ragnar Lelle, Paula Kübar, Airike Rebane, Kairit Paju ja teised.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles