Port Arturis avati Eesti kuulsaim rahaautomaat

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Pärnus Port Artur kaubanduskeskuses avati eile õhtul SEBi rahaautomaat, millest 2011. aasta alguses Eesti kõige esimesed eurod välja võeti.

Äsja renoveeritud Port Artur 1 parklapoolses seinas on nüüd rahaautomaat, mida ülejäänutest eristab rohelisel taustal SEBi kirjade vahel asuv eurode tähis. Automaadi kõrval on tahvel kirjaga: “Kasutad Eesti kõige kuulsamat pangaautomaati, mis väljastas 1. jaanuaril 2011 Estonia teatri juures Eesti ajaloo kõige esimesed eurod. Selle tunnistajaks oli ligi pool miljardit inimest üle maailma.”

SEBi Lääne regiooni juhi Indrek Lassi sõnade järgi on Port Arturi kaubanduskeskusesse paigaldatud SEBi rahaautomaat kahtlemata märgilise tähenduse ja ajaloolise kuulsusega. Selle kaudu said Eesti esimesed eurod Eesti peaminister Andrus Ansip, Euroopa Komisjoni volinik Siim Kallas, Läti ja Leedu peaminister, rahandusminister Jürgen Ligi, Eesti Panga president Andres Lipstok ning Euroopa Liidu majandus- ja rahandusvolinik Olli Rehn.

Lass oli rahul, et SEB automaadi lõpuks Pärnusse otsustas paigaldada. “Pärnu on Eesti Vabariigi sünnilinn ja Port Artur Eesti üks esimesi nüüdisaegseid kaubanduskeskusi,” ütles ta.

Pangaautomaadist saab võtta viie-, kümne- ja 20euroseid rahatähti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles