Raudteetamm võib minna müüki

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Are vallas on arutuse all Lavassaare–Tootsi vahelise raudteetammi saatus.

Are vallavanema Lauri Luuri andmeil on tegu kuuekilomeetrise rabasid ühendava teelõiguga, mida pidi varem sõitis rong ja mida pärast rööbaste eemaldamist kasutavad sõiduteena peamiselt metsaomanikud ja -firmad. Tee loob head võimalused metsakinnistutele ligipääsuks ja looduses liikumiseks.

Nimelt kuulub raudteetamm AS Tootsi Turbale, mis läinud aastal otsustas oma uksed Tootsis sulgeda. “Turbatootja soovib kasutust ballastist vabaneda ja tee müüa. Oluline on, et vald ütleks oma sõna sekka, sest uus omanik võib tee ühel päeval sulgeda või veel hullem: kruuskatte minema vedada,” teatas vallavanem.

Luuri hinnangul on kaalunud vald tee ostmist, kui hind on mõistlik. Ostuläbirääkimistesse tahetakse kaasata riigimetsa majandamise keskuse esindaja, sest keskus võiks olla huvitatud tee Tootsi-poolsest otsast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles