Repliik: Kobedad käimad

Kaupo Meiel
, arvamustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaupo Meiel.
Kaupo Meiel. Foto: Ants Liigus.

Tallinna lennujaama reklaamijuhina leiba teenival rahvatantsuharrastajal Indrek Kaingil tuli lihtne, kuid geniaalne mõte Eesti rahvarõivaste mustrid sõna otseses mõttes tänavale tuua.


Nii sündisidki kirevad ja sportlikud tennised, millel peal Mulgi, Muhu või Hargla mustrid. Levinud on infot, et peagi lisandub nimekirja Pärnumaa. Jalanõud näevad igati vinged välja ja riigi sünnipäeva eel saab neid endalegi muretseda. Nimi on uudsetel käimadel ainult natuke ebaõnnestunud. Folkrs mõjub liiga võõrapärasena, aga tühi temaga, idee on hea ja tulemus ilmselt veel parem.



Vahel ei peagi hea mõtte leidmiseks vaatama kaugesse tulevikku, piisab, kui heita pilk hoopis minevikku. Hea näide selle kohta on nii folkrsid kui Pärnus elava andeka moekunstniku Liina Viira looming. Kellel rahvusmustritega tenniste vastu suurem huvi tekkinud, võib pilku heita nende koduleheküljele folkr.blogspot.com.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles