Auhinnarahaga luuakse Surjus multimeedialabor

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Surju põhikool on üks nüüdisaegsemaid koolimaju maakonnas, seal õpib lõppeval õppeaastal 92 last.
Surju põhikool on üks nüüdisaegsemaid koolimaju maakonnas, seal õpib lõppeval õppeaastal 92 last. Foto: Urmas Luik

Surju põhikooli direktor Heidi Kodasma läkitas pealinnast reedel majja rõõmusõnumi, sest Tiigrihüppe Sihtasutus andis õpilaskonkursidel “Tiigrikutsu” osalemise eest neile peaauhinna – 10 000 eurot.

Tallinna tehnikaülikoolis toimunud auhindamisüritusele oli kutsutud kogu riigist 150 õpilast koos juhendajatega. Sügisel välja kuulutatud konkurssidele saadeti üle 100 koolist tuhatkond tööd üle 1500 õpilaselt. Tiigrihüppe SA kodulehe infole tuginedes valmistasid noored autorid näiteks animatsioone, muusikapalu, modelleerisid, disainisid, kujutasid matemaatikat kunstina, koostasid fotojutustusi. Paremate tööde autorid pühendasid oma tegevusele mitu kuud.

“Rõõm oli ääretult suur, kui meid peaauhinna saajana välja kuulutati,” kinnitas Kodasma, kes koolidirektorina osales tänuüritusel koos üheksa õpilase ja projekti eestvedaja õpetaja Signe Reidlaga ja juhendaja-õpetaja Marge Leppikuga.

Kodasma sõnade kohaselt olid õpilaste valmistatud tööd, mida näidati, väga huvitavad. “Varem on meie koolis ka projekte tehtud, see töö on pidev, aga kõnealune õpilaskonkurss oli unistuste projekt, mille kümnest voorust kaheksast võtsime osa. Kahel jäi osalemata sellepärast, et meil ei ole vastavaid programme,” mainis ta.

Surju valla Surju 92 õpilasega põhikooli aitasid peaauhinna poole õpetajad-juhendajad Irina Oad, Valter Tominga ja Riina Ollo.

Kolmanda koha võitis õpetaja Leppiku juhendamisel valminud fotojutustus etteantud teemal “Sõprus”.

Direktori jutu järgi ei olnud üle hulga aja pealinnas olles kellelgi mahti seal ringi vaadata. TTÜs oli Tiigrihüppe SA korraldanud auhindamisürituse nii, et õpetajad-juhendajad istusid kokku loovuse töötoas, 1.–4. klassi õpilaste töötoas valmis iPAD-muusika ja 5.–9. klassi õpilased osalesid inseneride töötoas.

Tiigrihüppe SA juhataja Enel Mägi märkis, et tänavune konkurss üllatas väga tugeva tasemega.

“Tundub, et meie 15 aasta pikkune töö kannab vilja, sest lapsed tahavad vaeva näha tehnoloogiliselt keeruliste ülesannetega, ja suurel hulgal õpetajatest on suurepärane oskus neid loominguliselt suunata,” tõdes Mägi. Lisades, et Tiigrihüppe SA käsitleb moodsaid tehnoloogiaid kui haridusuuenduste sisulise eestvedamise vahendit.

Peaauhinna võitja paistis teiste hulgas silma tööde hulga ja taseme poolest. Auhinnaraha kasutab kool multimeedialabori loomiseks, ajakohastab arvutiparki ja parendab filmitegemise võimalusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles