Piirivalvurid leidsid kadunud surfaja vähem kui tunniga

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merejää teke.
Merejää teke. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Piirivalvurid käisid laupäeva õhtul otsimas Pärnu lahele lennupurje ja lumelauaga surfama läinud meest, kes leiti pärast pooletunnist otsimist mitukümmend kilomeetrit eemal.


Laupäeval kell 18.45 edastas Kuressaare merevalvekeskusele teate naine, kes oli mures laupäeva hommikul Vana- Pärnu muuli juurest lennupurje ja lumelauaga merele surfama läinud mehe pärast.



Helistamise hetkeks ei olnud mees endast märku andnud ja tema mobiiltelefon ei vastanud.



Kohe pärast teate saamist väljus Pärnu piirivalvekordonist kaks toimkonda kadunud meest otsima. Päästeoperatsiooniks oli valmisolekus lennusalga helikopter.



Kell 19.25 leiti kadunud mees, kes oli lennupurje ja lumelauaga sõites välja jõudnud Liu majakani ning sealt hakanud jalgsi tagasi tulema.



Mees arstiabi ei vajanud. Mobiiltelefoni oli ta unustanud autosse, mille parkis Vana- Pärnu muuli juurde.



Piirivalvurid toimetasid väsinud mehe Pärnusse.



"Tegemist oli järjekordse juhtumiga, kus merele minnes unustati mobiiltelefoni kaasaskandmise vajalikkus," märkis Lääne piirivalvepiirkonna avalike suhete spetsialist Janne Mets.



Et vältida niisuguseid juhtumeid, palub piirivalve merele või merejääle minnes alati kaasa võtta laetud mobiiltelefoni, mida on hädaolukordade puhul vaja ja mis aitab päästjaid juhtumi lahendamisel.



Samuti tuleb kindlasti tutvuda ilmastikuoludega. Oleks hea, kui merejääl või merel toimetamisest teaks mõni sõber või tuttav, keda eelnevalt on informeeritud.  



Piirivalve hoiatab ohtlike jääolude eest ja palub inimestel olla ettevaatlik mootorsõidukitega merejääle minnes.



Kohati on veekogudel märkamatud jääpraod, mis on kaetud lume või väga õhukese jääkihiga ning oht läbi jää vajuda on suur, teavitas Mets.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles