Maksuametnikud kolisid kesklinnast äärelinna

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksuametnike kontor koliti Riia maanteele tollikeskusega sama katuse alla
Maksuametnike kontor koliti Riia maanteele tollikeskusega sama katuse alla Foto: Urmas Luik

Ligi 17 aastat Pärnus Õhtu põigus asunud maksuametnike kontor koliti Riia maanteele tollikeskusega sama katuse alla.

“Pärnus ühele aadressile kolimise tingis mitu asjaolu, sealhulgas ametnike ja teeninduskohas käivate klientide arvu oluline vähenemine viimase kümne aastaga,” selgitas Lääne maksu- ja tollikeskuse teeninduskorralduse osakonna juhataja Rivo Reitmann eesmärki kasutada ruume senisest efektiivsemalt ja hoida nii kokku kulusid.

Riia maantee kasuks otsustati, kuna tolliklientide teenindamiseks on seal paremad tingimused kõrval asuva parkla näol. Liiati ei saaks suured veokid nagunii kesklinna sõita, nagu Reitmann välja tõi.

Klientidele on kokkukolimise eelis Reitmanni väitel seegi, et nüüd saab klient nii maksu- kui tollitoiminguid teha samal aadressil ja ükski varem toiminud teenus kolimise tõttu ära ei kao.

Vastupidi: alates esmaspäevast hakkab maksu- ja tolliamet esimesena Pärnu teeninduskohas osutama teenust, kus teeninduskohas luuakse vajadusel videoühendus keerulisemate maksuprobleemide lahendamiseks spetsiifilise valdkonna konsultantidega.

“See on osa ameti uuest suunast tõsta teenuste kvaliteeti ja pakkuda klientidele teenust just selles kanalis, mida klient ise eelistab,” märkis Reitmann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles