Uulus tähistati esimese laulupüha 145. aastapäeva

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uulu laulupüha.
Uulu laulupüha. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Eelmisel aastal loodud Uhlapere selts taaselustas Uulu laulupüha traditsiooni ja laupäeval tähistati Uulu pargis 145 aasta möödumist esimesest laulupühast.

Täna toimunud kolmandat laulupüha aitasid Uhlapere seltsi liikmetel korraldada taasloodud Uulu segakoori lauljad.

Päev algas piduliku rongkäiguga Uulu kiriku juurest sealse paruni juhtimisel mööda seltsi korrastatud Akaatsia teed mõisaparki, kus peeti maha laulupidu ja õhtul simman.

Kohalikus seltsimajas oli avatud käsitööliste laat, näitused ja töötoad.

Esimene laulupüha korraldati Uulus juunis 1867. 19. sajandi lõpuveerandil oli Uulu mõis eesotsas parun Reinhold Stael von Holsteiniga Pärnu kihelkonnas üks neid edumeelseid kohti, kus laulupüha korraldati. Toona võttis sellest osa 257 lauljat mitmest lauluseltsist. Päev oli korraldatud uhke: jumalateenistus, rongkäik kiriku juurest mõisa, kontsert mõisa juures, esinemine mererannal. Laulupeo lõppedes läksid koorid koos jalgsi linna.

Teine laulupüha sai teoks 1987. aastal Uulu segakoori rahvamaja ja kohaliku majandi ühisel jõul, esines mitu koori, välja olid pandud näitused ja valmistatud meeneid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles