Uulu oma Nokia

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anu Kersalu näitab Uulu kandile ainuomast kartulilabidat.
Anu Kersalu näitab Uulu kandile ainuomast kartulilabidat. Foto: Ants Liigus

Kui Uhlapere selts asus arutama, kas leidub asja või tegu, mis on oleks ainult Uulu kandile omane, pakkus seltsi liige Kaido Kivi välja kartulilabida.

Uulu lähedal Metsakülas eramuuseumi pidav Kivi selgitas, et puust kartulilabidas olevat tuntud vaid sealses piirkonnas ja tema teada mujal Eestis kartulivõtuks seda riistapuud ei kasutata. Uulu kandis on liivane maa ja kerge muld ja niisugust eset saab seal hõlpsasti kasutada, pealegi ei lõhu puulabidas kartulit. Anu Kersalu meenutas, et kui tema 40 aastat tagasi Uulu kanti elama asus, kasutati kartulilabidat sealkandis mitmel pool ja tänapäevalgi olevat see veel mõnele vajalik riistapuu.

Nüüd on Uhlapere seltsi eestvõttel saanud kartulilabidast nende oma Nokia ja esimene suveniirlabidas kingiti Eesti Vabariigi aastapäeval kultuuriminister Rein Langile, kes Uulut külastas.

Nüüdseks on Kivi meisterdanud kartulilabidaid suures koguses ja mitmes mõõdus. Omapäraseid labidaid sai endale soetada tänavusel Uulu laulupäevalgi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles