Kevadmood pakub värviteraapiat

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rõivaste lõiked on muutunud lihtsamaks, kuid toonid on silmapaistvad ja kotid endiselt mahukad.
Rõivaste lõiked on muutunud lihtsamaks, kuid toonid on silmapaistvad ja kotid endiselt mahukad. Foto: Ardo Kaljuvee

Algav kevad julgustab nii naisi kui mehi oma riietusse särtsakaid värve lisama, hooaja erilised soosikud on roosa ja lilla.



Elurõõmu sisendava kevadmoe hittvärvi roosat võib julgelt kombineerida ülejäänud moetoonide - oranži, korallpunase, lilla ja sinisega.



“Hooaja meeleolu on asjalik ja elurõõmus,” rääkis Tallinna kaubamaja loovjuht Kristina Herodes. “Vorm ja värv tasakaalustavad üksteist geniaalselt. Lõiked on muutunud lihtsamaks, kuid toonid on säravad ja silmapaistvad.”



Värve võib läbisegi kanda, samuti kõrvuti kanda eri mustreid ja vastandlikke materjale.



Kaubamaja naiste- ja meestemaailma juhi Helle Luksi sõnutsi toob kevad saleda silueti kõrvale hulgaliselt figuurisõbralikke avaraid lõikeid. “Naistemoe eriline lemmik on väike värviline kleit lihtsa lõike ja nutikate detailidega,” rääkis Luks. “Moes on nii vallatu mini kui veidi pikemad lõiked, kuid üks on selge: igale naisele leidub kusagil see õige väike värviline kleit.”



Kingamoe märksõna on samuti värv. Toonid on erksad ja optimistlikud ning jalanõu pealispind, konts ja tald võivad olla hoopis ise värvi. Kevadking on vormilt naiselik ja tugeval kõrgel kontsal, detailidest on moemaailma lemmik ümber pahkluu seotav rihm või lehv.



Selle aasta kevadkollektsiooni trumbiks on värvide ja materjalide omavahel miksimine. Kasutatud on romantilisi kaunistusi: pitsi, lipsukesi ja lehve. Jalanõusid ilustavad lille- ja augumustrid ning võidukäiku teeb eksootiline ussi- ja krokodillinahk. Igal juhul paneb king sel hooajal tänaval pead pöörama.



Naiste kandekotid on endiselt mahukad ja siingi valitsevad pilkupüüdev värv ning kombineeritud materjalid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles