Zetod hansapäevadel handsat ei paku

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zetod.
Zetod. Foto: Paul Hunt

Pühapäevani vältavad Pärnus hansapäevad, mille reedesel jätkupeol kuursaalis plaanib Setumaalt pärit ansambel Zetod esitada pärnakaile muu hulgas täiesti uusi lugusid.

“Eks me ole muidugi hansapäevadel ennegi esinenud, aga sedapuhku me sobivalt handsat kaasa ei võta ja rahvale ei paku, sest pole selleks sobiv aeg,” naljatas Zetode solist Jalmar Vabarna.

Handsa on setude kange vägijook, mida pruulitakse rukkist.

Ometi võtavad Setu muusikud reedest Pärnu kontserti ülima tõsidusega, sest bänd sõitis juba neljapäeval Viljandisse, kus tehakse üle poole päeva proovi. Nii ei osanud Vabarna veel neljapäeva keskpäeva paiku täpselt öeldagi, missuguse kavaga bänd reedel suvepealinlaste ette astub, sest see selgus alles hiljem proovis. Kindel olevat vaid, et paar uut lugu tuleb kindlasti ettekandele.

“Igal juhul soovitan pärnakail kindlasti kuursaali tulla, sest niipea me enam Pärnusse esinema ei tule,” lisas muusik. “Nimelt läheb meie bändiliige Artur peagi sõjaväkke ja esimesed kolm kuud ei saa ta sealt ilmselt üldse välja. Eks see mingil määral kindlasti mõjuta meie esinemisi.”

Enne seda jõuavad Zetod osaleda taaskord Värskas mängitavas Vanemuise teatri suvelavastuses “Peko”, mida tänavu etendatakse 6.–15. juulini kokku kaheksa korda.

“Eelmisel suvel saime näitlejatega tuttavaks, tänavu on kindlasti väga meeleolukas taasnägemine,” nentis Vabarna. ““Peko” proovid algavad meil juuli alguses.”

Kui reedel teevad Zetod kuursaalis oma folk-punk-muusikaga ilmselt kõva peo, siis laupäeval on samas hoopis teistsugune kontsert, kui lavale astub ansambel Jäääär.

Kuursaali programmijuhi Hele-Kai Valtenbergi teatel ootab ees kindlasti tavapärasest teistsugune õhtu, mis iga muusikagurmaani menüüs peaks olema aukohal.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles