Paikre plaanib sortimisjaama laiendada

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paikre jäätmekäitluskeskus.
Paikre jäätmekäitluskeskus. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Seoses tootmismahtude kasvuga kavatseb osaühing Paikre renoveerida pakendijäätmete sorteerimisjaama ja ehitada segapakendite ladustamise ruumid.

Ettevõtte juhataja Teet Kursi ütlust mööda on Paikre sorteerimisjaama jõudvad jäätmekogused, mis saadetakse taaskasutusse, aasta-aastalt aina kasvanud.

“Meie tootmismahtude järjepidev kasv tingis selle, et taotlesime sihtasutuselt Keskkonnainvesteeringute Keskus (KIK) toetust oma sorteerimisjaamast läbi käivate pakendijäätmete ringlussevõtu arendamiseks. See tähendab vana käitlushoone renoveerimist ja soojustamist ning varustamist nüüdisaegse valgustuse ja ventilatsiooniga,” selgitas Kurs.

Rekonstrueerimistööde järel saab jaamas seada sisse elektroonikajäätmete lammutamise, mis aitab sedasorti jäätmeid senisest enam taaskasutusse suunata.

Peale senise jäätmejaama remondi plaanib Paikre rajada 1200ruutmeetrise põrandapinnaga angaari, kus hakatakse ladustama järelsortimisele minevaid segapakendeid.

Ehitustööde maksumuseks on kavandatud 236 000 eurot, millest KIKilt tuleb pool.

Rekonstrueerimine algab Kursi sõnade kohaselt peagi ja peaks ühele poole saama selle aasta lõpuks või hiljemalt tuleva aasta esimeses kvartalis.

Pärnu maakonna suurimas jäätmesortimisjaamas töötab kahes vahetuses kokku 26 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles