RMK kutsub seeneretkele

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seened.
Seened. Foto: Urmas Luik

RMK kutsub kõiki huvilisi septembrikuu nädalavahetustel seeneretkele, Pärnumaal toimuvad retked sel laupäeval Rae järve ääres ja 29. septembril Varbla looduskeskuses.

Rae järve äärde juhendatud seeneretke korraldava Kabli looduskeskuse teatel on retkel hea võimalus tundma õppida kodupaiga seeni ja nautida varasügisest loodust. Pärast seenelkäiku arutatakse ühiselt lõkketule ümber nähtut-kuuldut ja süüakse seenesuppi. Kaasa tuleks võtta ja seenenuga ja -korv ning riietuda ilmale vastavalt.

Retkel osalemisest tuleb eelnevalt Kabli looduskeskusele teada anda, täpsemad andmed leiab RMK veebilehelt.

Seeneretk toimub ka septembri viimasel laupäeval Varbla looduskeskuses, kus seenelisi juhendab noor seeneteadlane Teele Jairus. Samuti on ettevõtmise paremaks korraldamiseks oma osalusest vaja eelnevalt Varbla looduskeskusele teatada. Selle retke puhul on tarvis metsa sõiduks omada autot või autoga sõpra.

Üle Eesti korraldab RMK sel ja järgmistel septembrikuu nädalavahetustel veel seenepäevi ja –näitusi, kus tutvustatakse praegu metsades leiduvaid seeni, aidatakse seeni määrata ja sarnastest liikidest eristada. Sellegi info leiab RMK veebilehelt.

Kõik üritused on tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles