Maanteeamet: autojuhtidele tuli talveilm ootamatult

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Maanteeameti hinnangul ei tulnud talv neile ootamatult, küll ei olnud ilmastikuolude muutusteks valmis autojuhid.

Maanteeameti Lääne regiooni juht ameti peadirektori ülesannetes Enn Raadik ütles, et ametkond ei saa tagada suverehvidega sõitjatele suviseid sõidutingimusi. "Tuleb arvestada sellega, et on tulnud talv ja autojuhtidel oleks vaja väga kiiresti panna autole alla lamell- või naelrehvid," ütles Raadik "Aktuaalsele kaamerale".

Ta tõdes, et sõidukijuhile jääb alati suur vastutus, sest ilmaolud võivad muutuda väga kiiresti. Kella 12 seisuga oli Järvamaal, Harju maakonnas ja Lääne maakonnas teepinna temperatuur miinus kolm kraadi, mis tähendab seda, et võib tekkida kiilasjää.

Kui suured maanteed on pärast eilset esimest talvist ilma lumevabad, siis väiksematel teedel on nii sulalund kui ka libedust.

Raadik soovitas maanteede olukorda uurida ööpäev läbi töötavalt infotelefonilt 1510 või teeinfo veebiportaalist tarktee.mnt.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles