Maagiline kuupäev meelitas abielluma

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Eilsel maagilisel kuupäeval, 12. detsembril 2012 ehk 12.12.12 ütles Pärnu maavalitsuses jah-sõna 14 noorpaari, 15. paarina andsid oma allkirjad Pärnumaa abielujuubelite auraamatusse 70 aastat koos elanud ja tänavu kroonpulma tähistanud Maimo ja Voldemar Kaasik.

Viimatine ühel päeval abiellujate rekord pärineb 2007. aastast, kui tollasel maagilisel kuupäeval 7.7.7 registreeriti Pärnumaal kokku 16 abielu. Sellise kombinatsiooniga kuupäevi sellel sajandil enam rohkem ei esine.

Teiste seas sõlmisid abielu eile pärnakad Allan Matt ja Annely Karu (pildil). Nende eelistus selle kuupäeva valimisel oli praktilist laadi. “Elukaaslane pakkus välja, et hea meeles pidada,“ rääkis eilne pruut, nüüdsest värske abielunaine.

Annely jutu järgi kohtus ta oma elukaaslasega poolteist aastat tagasi volbriööl.

Eilset pidulikku päeva tähistati ühise koosviibimisega lähimate sugulaste ja tuttavate ringis. Pulmareisi värske paar ei plaani, sest kodumaja tahab ehitamist.

Pärnu maavalitsuse rahvastiku toimingute talituse juhataja Liis Rauski ütlust mööda olid eile ametis kõik neli abieluregistreerijat. „Arvasime, et sel päeval võib olla rohkem soovijaid,“ rääkis ta. „Oleme püüdnud paaridele jätta mõnusa ajavahe, et kõik ennast hästi tunneksid.“

Rauski jutu järgi said maagiliseks kuupäevaks registreerimisaja kõik soovijad, kes sellest õigel ajal teada andsid.

Huvitav on fakt, et 12.12.12 sõlmiti Pärnumaal niisama palju abielusid kui novembris kokku. Kiriklikke laulatusi eile Pärnumaal ei olnud.

Kokku on sel aastal Pärnumaal sõlmitud 252 abielu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles