Politsei: protestiaktsiooni ajal tuleb tagada ohutus

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põllumehed põletavad protestiaktsiooni ajal Via Baltica ääres põhupalle.
Põllumehed põletavad protestiaktsiooni ajal Via Baltica ääres põhupalle. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Politsei palub täna õhtupoolikul toimuva põllumeeste protestiaktsiooni käigus kõigil liiklejatel tagada maanteel enda ja kaasliiklejate ohutus.

Politsei palub kõigil liiklejatel olla tähelepanelik ja tagada maanteel enda ja kaasliiklejate ohutus.

Kuna kohati võib suits maanteel muutliku suunaga tuule tõttu nähtavust piirata, siis soovitame hoida piisavat pikivahet, mis annaks vajadusel küllaldaselt aega pidurdamiseks ja peatumiseks, ütles Lääne prefektuuri pressiesindaja Kaja Kukk.

Auto peatamisel tuleb arvestada sellega, et sõiduk ei takistaks üldist liiklusvoogu. Autost väljudes ja tee ääres olles tuleb hoolitseda enda turvalisuse eest ja kanda helkurvesti. „Üldiselt soovitame kõigil lähtuda lihtsast põhimõttest: näe ja ole nähtav,“ lausus Kukk.

Täna toimub põllumeeste protestiaktsioon, et nõuda võrdseid konkurentsitingimusi Euroopa Liidus ja Via Baltica äärde on kohale viidud heinapakid, mis on tähistatud plakatiga „Võrdsed võimalused Balti põllumeestele!“.

Kell 17.30 süüdatakse heinapakid üheaegselt Raekoja platsil ja Tallinna-Pärnu-Ikla maantee ääres. Ikla piiripunktis antakse tuli üle Läti põllumeestele ja süüdatakse ühine lõke. Lõkke põlemise aeg on umbes 30 minutit, maanteele äärde jäävates asulates lõkkekohti ette nähtud ei ole.

Vastavalt pääste- ja maanteeameti nõudele ei tohiks lõke tossata ega segada liiklust ja see peab olema maanteest ja hoonetest vähemalt 15 meetri kaugusel. Lõke peab paiknema tee suhtes allatuult, et tekkiv suits ei liiguks maanteele ega tekitaks liiklusohtlikke olukordi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles