„Koolitants“ toob Pärnu kontserdimaja lavale 450 tantsijat

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tantsukooli Waf Dance eelmisel aastal "Koolitantsu" festivalil esitatud "Iti unenägu".
Tantsukooli Waf Dance eelmisel aastal "Koolitantsu" festivalil esitatud "Iti unenägu". Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Sel laupäeval toimub Pärnu kontserdimajas Eesti populaarseima ja suurima osalejate arvuga tantsufestivali „Koolitants“ Pärnu- ja Saaremaa maakondlik voor.

Maakondlike tantsupäevade järel selguvad trupid, kes neljas piirkondlikus voorus tantsivad finaali pääsu nimel. Edasipääsejad valib välja kolmeliikmeline žürii. „Kui eelmistel aastatel oleme kaasanud maakondlikel tantsupäevadel kaks külalisžürii liiget, siis sellel aastal teeb otsused kolmeliikmeline põhižürii“, selgitas festivali peakorraldaja Mihkel Ernits.

Tänavu kuuluvad žüriisse tantsukooli Semiir treener ja üks loojatest Sergei Morgun ja koreograafi, tantsuõpetaja, lavastaja ja tantsijana tantsuteatris Tee Kuubis tegutsev Madli Teller ning mitmetes teleprojektides osalenud, aastaid show-tantsu ja hiphopi treenerina töötanud praegune MyFitnessi spordiklubide peatreener Eva Ottas.

Festival „Koolitants 2013“ toimub kolmes etapis: 15 maakondlikku vooru, 4 piirkondlikku vooru ja finaal, mis toimub 6.–7. aprillini Tallinnas Salme kultuurikeskuses. Piirkondlikku vooru edasipääsejad selguvad 25. veebruaril.

Viieteistkümne maakondliku tantsupäeva jooksul astub lavale umbes 6000 tantsijat ja laval näeb üle 660 tantsu kuues tantsukategoorias ja viies vanuseastmes.

Kell 12 on Pärnu kontserdimaja laval laste-, vaba- ja Eesti-teemaline tants ning kell 18 saab näha show-, estraadi- ja tänavatantsu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles