Lääneranna kooli ehitushanke tähtaega pikendati

Sirle Matt
, ajakirjanik
Copy
Lääneranna kooli plaanitav hoone Lihulas. Kavandi autor on Kauss Arhitektuur OÜ.
Lääneranna kooli plaanitav hoone Lihulas. Kavandi autor on Kauss Arhitektuur OÜ. Foto: Kauss Arhitektuur OÜ

Kui esialgu pidi Lääneranna kooli ehitushanke tähtaeg kukkuma eile, siis uus Lihulasse tuleva koolihoone pakkumuste esitamise tärmin määrati 2. maile.

Lääneranna vallavalitsuse majandusosakonna juhataja Urmas Osila põhjendas edasilükkamist sellega, et riigihangete registri veebilehel esines eile rike ning andmaks kõigile soovijatele võrdsed võimalused, pikendati tähtaega. Vallavalitsus sai tõrke kohta teavituse eile kell 9 ehk tund enne plaanipärast hangete avamise aega. "Valitud hankekorraldus võimaldab hankeaja pikendamist ja ametnikud tegid vastava otsuse. Ootame põnevusega 2. maid," tähendas Osila.

Elektroonilises riigihangete registris on taotluste sektsioonis näha, et taotluse on esitanud kaheksa ehitusettevõtet. Taotluste esitamise tähtaeg oli 15. märts. Küsimusele, millega on taotluste puhul tegemist ja miks käib hankes osalemine niiviisi kahes etapis, vastas vallavanem Ingvar Saare, et tegu on konkurentsipõhise läbirääkimistega hankemenetlusega. Selle hankeliigi korral näeb menetlus ette taotluste esitamist ja seejärel läbirääkimiste pidamist ning viimaks lõpliku siduva pakkumuse esitamist. "Täpsemat infot hankemenetluste erisuste kohta saate küsida mõnelt riigihangetega tegelevalt koolitajalt või koolitusettevõttelt, meil kahjuks sellist ajaressurssi ei ole. Vabandust," soovitas Saare.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles