Pärnu linn plaanib välja arendada jõeäärsed alad

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aerofoto Pärnust. Foto on illustreeriv.
Aerofoto Pärnust. Foto on illustreeriv. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu linna üldplaneeringu muudatusega soovitakse arendada eelkõige kasutusest välja jäänud alasid kesklinnas ja jõe ääres, samuti on kavas mereranna senisest parem sidumine kesklinnaga ja laiendamine Raeküla suunas.

Praegu linnaosades tutvustusel oleva üldplaneeringu eskiiskava kuni aastani 2025 kohaselt tuleks uuesti kasutusele võtta jõeäärsed vanad tööstusterritooriumid ja suunata praegused tööstusstruktuurid Pärnu linna tootmisaladele.

Nii peaks endise suusavabriku alale tulema katlamaja asemele väike- ja korruselamud, samamoodi selle vastas teisel pool jõge asuva AS Viisnurga arengualale, sealjuures tuleb silmas pidada võimalikku sillaühendust Niidu ja Kastani tänava vahel.

Teist võimalikku silda nähakse planeeringus Raba ja Laia tänava vahel, kus kesklinna pool on ette nähtud segahoonestust ja jõe teisel kaldal linavabriku arengualas pigem väikeelamuid.

Suurtööstus peaks välja kolima endise masinatehase ja lihakombinaadi arengualastki, kuhu on planeeritud korruselamud.

Endise õlletehase territooriumile näeb eskiislahendus ette elamupiirkonda sobivat väiketootmist.

Jannseni tänava ja jõe vahele jäävast alast peab sadam kolima Vana-Pärnu sadamaalale ja sealt Sauga jõe teisele kaldale jäävasse alasse on planeeritud jahisadam.

Pärnu jõele on kavandatud sõudekanal ja aerutamiskanal, millel peab olema jõe liiklust korraldades eelistatud seisus.

Pärnu keskrand peaks laienema Side tänava pikendusest Kanali tänava pikenduseni. Samuti kavatsetakse suurendada rannaniidu looduskaitseala kasutusvõimalusi.

Rannaalas näeb planeering ette Papiniidu tänava pikendamise Tammsaare puiesteeni ning nendevahelise ala ja Kanali tänava vahele jääva ala arendamist ühtse tervikuna koos Europan 7 alaga.

Papiniidu tänava pikenduse ja Mai elamukvartali vahelisele alale kavandatakse kuni viiekorruselist hoonestust.

Lisaks näeb uus üldplaneering ette arhitektuurikonkursside senisest sagedamat korraldamist, mis muutub kohustuslikuks kõikide kesklinna ehitatavate hoonete ja avaliku kasutusega hoonete ehitamisel, ning välistab Pärnu linna kõrgemate kui kaheksakorruseliste majade ehitamise.

Ettepanekute esitamine üldplaneeringu muutmiseks toimub hiljemalt 1. aprillini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles