Tühisõiduarved prügiveol ei luba kavaldada

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragn-Sellsi Lääne regioonijuht Jüri Meeksa lähtub jäätmeveo korraldamisel jäätmeseadusest ning omavalitsuse vastavatest õigusaktidest, mistõttu vaba mänguruumi on vähem, kui pildilt paistab.
Ragn-Sellsi Lääne regioonijuht Jüri Meeksa lähtub jäätmeveo korraldamisel jäätmeseadusest ning omavalitsuse vastavatest õigusaktidest, mistõttu vaba mänguruumi on vähem, kui pildilt paistab. Foto: Urmas Luik

Pärnu Postimees, kirjutanud Ragn-Sellsile viies Pärnumaa vallas ühe kuuga kogunenud paarisajast prügiveo tühisõidust, sai mitu telefonikõnet solvunud lugejatelt ja ühe intrigeeriva ettepaneku, kuidas sundteenusesse võiks suhtuda.

Helistajaile jäi arusaamatuks, mis “tühisõit” jäätmeveo puhul täpsemalt on, sest ametlikku definitsiooni sellele pole leida. Üldteabena annab veofirma teada, et tühisõiduks loetakse, kui konteiner pole nõutud tingimustele vastav või pole vedajale valmis pandud veograafikus tähendatud päeval nõuetekohaselt, milleks on vähem kui neli meetrit prügiauto peatumise kohast.

Helistaja ent küsis: aga kui kinnistuomaniku prügikonteiner on nõuetekohane, vedaja jaoks õigesse kohta valmis pandud, kuid täiesti tühi, kas siis on tegemist tühisõiduga?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles