Asso Puidet: Murtud lilled

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Asso Puidet.
Asso Puidet. Foto: PP

Maikuu hakkab lõppema, ent Pärnu Vanal kalmistul troonivad teises maailmasõjas langenud punaväelastele püstitatud mälestussamba jalamil ikka veel sinna 9. mail asetatud lilled. Ilusad, ent mõneti vastakaid tundeid tekitavad.

On mõistetav ja loomulik, et aurahasid täis rinnaesisega vanad rindemehed ja nende prouad langenud kamraadide võidupäeval mälestuseks pea langetavad. Nii on nad teinud juba aastakümneid. Teisiti nad ei oska, taha ega peagi.

Küll aga oli häiriv ja mõneti hirmutav näha sel kevadel mälestussamba juures klassitäit pidulikult riidesse pandud keskkooliõpilasi, Eesti Vabariigis sündinud, Eesti riigi raha eest hariduse saanud noori inimesi, kellelt oodatakse ja eeldatakse, et nemadki annavad omakorda panuse selle nimel, et Eestist saaks parem koht elamiseks. Neile endile, nende vanematele ja lastele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles