Oistrahhi-festival pani kauni punkti

Ille Rohtlaan
, õpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnapea Mart Viisitamm õnnitles Allar Kaasikut nii tema 60. sünnipäeva kui festivali kordamineku puhul.
Pärnu linnapea Mart Viisitamm õnnitles Allar Kaasikut nii tema 60. sünnipäeva kui festivali kordamineku puhul. Foto: Vadim Vlassov

Selleaastane David Oistrahhi festival “Viis aastat Euroopa Liitu Läänemere idakaldal” oli pühendatud festivali eestvedajale ja hingele Allar Kaaasikule.


Lõppkontserdi emotsionaalseima osana  kõlas kontserdimaja laval  maailma esiettekandena kontsert “Seitsme linnu seitse und” seitsmes osas tšellole ja segakoorile, mille autor on Tõnu Kõrvits ja sõnade autor Maarja Kangro.



See teos oli otsesõnu pühendatud Allar Kaasikule ja tema soleeris. Lõppkontserdi esimese osa võtsid kokku õnnitlused Allar Kaasikule nii tema 60. sünnipäeva kui festivali kordamineku puhul. Linnapea Mart Viisitamm märkis oma sõnavõtus festivali kestvuse olulisust.



Linnavolikogu aseesimees Uno Mirme andis Kaasikule üle Pärnu linna teenetemärgi.



Allar Kaasik tänas oma kõnes kõiki abilisi ja rõhutas, et selleaastase festivali pühendasid nad Eesti liitumisele Euroopa Liiduga – see pole poliitika, vaid soov elada sõpruses ja koos musitseerida.



Kaasik oli väga tänulik kõikidele muusikutele ja heliloojatele, kes on David Oistrahhi festivalil osalenud. Oma tänukõnega juhatas ta sisse lõppkontserdi teise osa avateose, Valentina Grigorjeva “Must-valge prelüüdi” tšellole ja viiulile, kahele klaverile ning koorile, lausudes, et see muusika tahab rääkida, et elus on helguse kõrval varjuküljed – selline on elu – ja see kõik kokku on üks suur prelüüd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles