Mõrvas süüdistatav noormees soovis kohtus uut kaitsjat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Pärnu maakohus ei saanud kolmapäeval alustada protsessi mõrvas süüdistatava kahe noormehe üle, kuna üks kohtualustest teatas soovist saada uus kaitsja.


Pärnu maakohtu pressiesindaja Elo Kirsipuu sõnul soovis uut kaitsjat 1992. aastal sündinud Martin ning kohus otsustas jätkata protsessiga siis, kui noormees on uue advokaadiga kokkuleppele jõudnud. "Ilmselt selgub istungi uus aeg järgmisel nädalal," lisas Kirsipuu BNSile.



Mõrvasüüdistusega on kohtu all Martin ning 1981. aastal sündinud Kardo, kes politsei uurimisandmetel panid julma kuritöö toime tänavu talvel Pärnumaal.



Korrakaitsjad said veretöö kohta teate ööl vastu 16. veebruari kella 1.50 ajal, kui Kaismal leiti talust 52aastase mehe peksmisjälgedega surnukeha.



Politsei alustas juhtunu asjaolude selgitamiseks kriminaalmenetlust ning pidas vahetult pärast surnukeha avastamist kahtlustatavana kinni Martini ja Karmo.



Kohtueelse uurimise lõppedes esitas prokuratuur neile süüdistuses mõrvas, mille eest näeb karistusseadustik süüdimõistmisel ette kuni eluaegse vangistuse. Nooremale süüalusele ei saa kohus mõista siiski kümneaastasest vangistusest rangemat karistust, kuna ta oli kuriteo sooritamise ajal alaealine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles