Kodanikunädal tõi Tihemetsa kooli Marina Kaljuranna

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marina Kaljurand kohtus kodanikunädalal Tihemetsa põhikooli õpilastega.
Marina Kaljurand kohtus kodanikunädalal Tihemetsa põhikooli õpilastega. Foto: Erakogu

Kodanikunädala raames külastas Tihemetsa põhikooli välisministeeriumi asekantsler Marina Kaljurand, kes rääkis õpilastele ministeeriumi ja diplomaatide tööst ning arenguabist.



“Väga lihtsalt ja äärmiselt emotsionaalselt jutustas Marina Kaljurand, miks on vaja välisministeeriumi, saatkondi, kuidas Eesti riik saab aidata teise abivajajaid riike,” kirjeldas kohtumist kooli ajaloo- ja ühiskonnaõpetaja Marju Sepp.



Kaljurand rääkis, kui oluline on riikidevaheline koostöö, kuidas see toimib ja mis see abistamine tegelikult on. Tema ütlust mööda on iga väike heategu, mis ei pea olema mõõdetud rahas, abistamine. Kaljurand selgitas, kuidas igaüks saab seda teha.



Kodanikunädala raames kohtusid Tihemetsa kooli õpilased veel Lääne maksu- ja tolliameti peaspetsialisti Jaan Krinaliga. Toimumas on mitu koolisist omaloomingukonkurssi ja viktoriini ning ühiselt vaadatakse ja analüüsitakse Hiina demokraatia kohta dokumentaalfilmi “Vali mind!”



“Tahaks loota, et sellised üritused ja kohtumised annavad maalapsele indu ja usku ning teadmisi,” ütles Sepp.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles