Maksupettuse protsess kiskus komejandiks

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Advokaatide pink oli pikk, kokku võttis istungist osa kaheksa kaitsjat.
Advokaatide pink oli pikk, kokku võttis istungist osa kaheksa kaitsjat. Foto: Ants Liigus

Täna jätkus Pärnu maakohtus süüasja arutamine, kus ulatuslikult maksupettuses süüdistatakse seitset inimest ja osaühingut Visorek. Sama protsessi esmaspäevasel istungil lõpetas kohus otstarbekuse kaalutlustel menetluse ühe süüdistatava, pankrotistunud OÜ Estera Balticu suhtes.


Tänasel istungil esitasid süüaluste advokaadid mitu taotlust istungi edasilükkamiseks seoses kahe süüaluse tervisega. Nimelt oli pühapäeval haigestunud süüalune Ülo Tammekänd veel haiguslehel ja paar päeva tagasi oli haigusleht lõppenud Hillar Taltsil.



Kuigi Tammekänd vastas kohtunik Rubo Kikerpilli pärimise peale tervisliku olukorra kohta, et lühemat aega on ta võimeline istungil osalema, asus kaheksast advokaadist koosnev kaitsjate armee rünnakule.



Kaitsjate arvates ohustas üleriigilisel gripihooajal haigete viibimine kohtusaalis kõigi saalisolijate tervist. Süüaluse Ülle Saare advokaat Heldur Otti soovis kohtule esitada istungi edasilükkamiseks koguni viieleheküljelise kirjaliku taotluse, kus olid põhiliselt viited nakkushaiguste ennetamise ja tõrje seadusele. Kohus dokumendiga tutvuda ei soovinud.



Kui kohtunik polnud siiski nõus istungit edasi lükkama, esitas Visoreki kaitsja Vahur Kivistik kohtu erapooletusele rõhudes taotluse kohtuniku taandamise kohta. Viieminutise vaheaja võtnud kohtunik Kikerpill teatas seejärel, et etteheited kohtule on põhjendamatud ning kohus pole olnud erapoolik.



Süüaluse Tammekännu haiguse tõttu otsustati, et istung tuleb tavapärasest lühem.



Protsess jätkus kannatanu tunnistajate küsitlemisega. Seejärel esitas Lääne ringkonnaprokurör Elle Keeman kohtus avalikustatavate uurimisaegsete jälitustoimingute dokumentide nimekirja.



Esmaspäeval lõpetas kohus otstarbekuse kaalutlustel menetluse samas kriminaalasja raames süüdistuse saanud pankrotistunud Estera Balticu suhtes. Menetluse lõpetamist taotlesid firma kaitsja ja pankrotihaldur juba kevadel ning esmaspäevasel istungil ringkonnaprokurör Keeman. Kohus lõpetas firma suhtes menetluse, sest osaühingu süü ei ole suur ja avalik menetlushuvi puudub.



Lääne ringkonnaprokuratuur süüdistab Arlet Martinsoni (39), Ülle Saart (54), Alar Jaansonit (38), Hillar Taltsi (38), Raavo Raadikut (37), Ülo Tammekändu (25) ja Egles Selget (28) ning juriidilise isikuna osaühingut Visorek üle viie miljoni krooni suuruses maksupettuses.



Protsessi järgmine istung toimub esmaspäeval.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles