Võlglased ähvardavad korteriühistuid põhja tirida

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korteriühistute pankrotid on praegu veel haruldased, ometi on Pärnuski Väike-Aru 4 asuva korteriühistu näol üks selline näide olemas.
Korteriühistute pankrotid on praegu veel haruldased, ometi on Pärnuski Väike-Aru 4 asuva korteriühistu näol üks selline näide olemas. Foto: Ants Liigus

Öelda, et Pärnus pole ühtki kortermaja, kus poleks kommunaalmaksete eest võlgu olevaid inimesi, on ehk meelevaldne. Ometi on see kindlasti viimastel aastatel üha süvenev probleem, mille tõttu kannatavad needki, kes veel maksta jõuavad.

“Isegi nende ühistute esimehed, kus pole kunagi võlglasi olnud, on mulle öelnud, et nüüd neil on,” võib Eesti korteriühistute liidu Pärnu büroo juhataja Kalli Mägari sõnutsi oletada, et suuremas osas ühistutest ollakse siiski maksevõlglastega hädas. Alates nendest, kellel pidevalt tiksub ühe-kahe kuu kommunaalteenuste võlg, kuni nendeni, kelle võlg küündib tuhandete eurodeni.

“Elamiskulud on kallinenud, kuid inimeste sissetulekud pole suurenenud,” on sellel Mägari väitel selge ja mõistetav põhjus. Ent küsimus võib olla mitte ainult sissetulekus, vaid prioriteetides.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles