Jalgratturid surnuks sõitnud mees astub kevadel kohtu ette

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Pärnu maakohus määras tänasel eelistungil mullu septembris Pärnu linna piiril kaks jalgratturit surnuks sõitnud Janel Raapi süüasja arutamise mai lõppu.


Kohtuistungid Raapi üle, keda Lääne ringkonnaprokurör Kristine Tamm süüdistab liiklusnõuete rikkumises, millega ta põhjustas ettevaatamatusest kahe inimese surma, toimuvad 24. ja 25. mail ning 2. ja 3. juunil. 



Raap kaldus 5. septembril kell 17.51 Pärnu linna piiri lähedal Toyota Yarisega üle nelja sõidurea vastassuunavööndisse ning tabas teepervel vaegkuuljate jalgrattamatkalt Pärnu poole vändanud abielupaari. 26aastane Ragnar suri saadud vigastustesse kohapeal, tema 24aastane abikaasa Elise samal õhtul haiglas.



Et ekspertiis tuvastas Raapi organismist psühhotroopse aine GHB tarvitamise jälgi, vahistati mees neli päeva pärast õnnetust. Oktoobri alguses jättis Tallinna ringkonnakohus Raapi kuni kuueks kuuks vahi alla. Mõni kuu hiljem aga vabastas kohus Raapi 396 000kroonise kautsjoni vastu ja pani talle tõkendina peale elukohast lahkumise keelu.



Et Raapil oleks võimalik Soomes tööl käia, taotles Raapi kaitsja Andres Simson tänasel eelistungil kohtunik Rubo Kikerpillilt oma kaitsealuse elukohast lahkumise keelu tühistamist.



Kikerpill keeldus tõkendi tühistamisest, ent ei välistanud, et kui Raap taotleb luba Helsingisse tööle minna, võib juhtuda, et ta selle kohtult saab.



Eesti esiliigas võrkpalli mänginud 25aastast Raapi on varemgi kohtulikult karistatud. Möödunud aasta jaanuaris mõisteti ta süüdi peksmise eest 2007. aasta detsembris Pärnus Rüütli tänaval Monte Carlo kasiinos.



Toona pääses Raap rahatrahviga. Nüüd ähvardab teda süüdimõistmisel kolme- kuni 12aastane vangistus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles