Pärnu maakohus kuulutab otsuse Mart Viisitamme süüasjas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine Pärnu linnapea Mart Viisitamm ja abilinnapea Simmo Saar kohtusaalis.
Endine Pärnu linnapea Mart Viisitamm ja abilinnapea Simmo Saar kohtusaalis. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu maakohus kuulutab esmaspäeval otsuse mitmes kuriteos süüdistatava Pärnu eksmeeri Mart Viisitamme, endise abilinnapea Simmo Saare ning ärimees Vello Kingi süüasjas.


26. märtsil lõppenud kohtuvaidluste käigus nõudis Lääne ringkonnaprokurör Elle Keemann Viisitammele altkäemaksu võtmise eest kaheaastast tingimisi vangistust kolmeaastase käitumiskontrollita katseajaga, teiste süütegude eest aga rahalist karistust 350 päevamäära ulatuses.



Pärnu endisele abilinnapeale Simmo Saarele nõudis prokurör rahalist karistust 250 päevamäära ulatuses ning ärimees Vello Kingile kaheaastast tingimisi vangistust kolmeaastase käitumiskontrollita katseajaga.



Kohtualused end viimases sõnas süüdi ei tunnistanud ning nende kaitsjad nõudsid õigeksmõistvat otsust.



Viisitamme, Saare ja Kingi protsess algas 22. veebruaril ning kõik kohtualused kinnitasid, et ei ole süüdi. Prokuratuur avaldas 22. veebruaril süüdistuse, millest nähtub, et muude väidetavate rikkumiste hulgas lekitas Viisitamm ehitushankel ühele osalejale infot konkurentide pakkumiste kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles