Värvifirma aitab üle võõbata maakonna ühe lasteaia

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Männipargi lasteaia seina kaunistab rong, mis on kleebitud, mitte värvitud.
Männipargi lasteaia seina kaunistab rong, mis on kleebitud, mitte värvitud. Foto: Urmas Luik

SIA Caparol Eesti käivitas eile üle-eestilise heategevuskampaania “Lihtne värvida – lihtne aidata”, mille raames pakutakse vähemalt kümnele lasteaiale tasuta värvi lasteaia välis- ja siseilme parandamiseks.


“Ehkki viimastel aastatel on renoveeritud palju koole, on lasteaiad sageli jäänud vaeslapse ossa,” selgitas Caparol Eesti juhataja Jaan Vikat. “Soovime pakkuda tasuta värvi kogu lasteaiale alates akna- ja seinavärvidest fassaadivärvideni. Samuti varustame lasteaiad ekspertnõuandega nii õige viimistlusvahendi, värvivaliku kui eeltööde kohta.”



Kaasatakse kogukond


Konkursil osalemiseks tuleb Caparolile saata vabas vormis motivatsioonikiri põhjendusega, miks just see lasteaed peaks värvi saama. Samuti tuleb iseloomustada ruumide hetkeseisu ja kirjeldada oodatavat lõpptulemust.



Võitjate selgitamisel on määrava tähtsusega, kuidas kandideerija suudab töösse kaasata kogukonna, sest Caparol sponsib lasteaeda vaid värvidega. Ettevalmistustööd, nende finantseerimine ja värvimisprotsess jäävad lasteaia korraldada. “Oluline on ühistöö ja see, et kõik tegevused saaksid kaetud,” ütles Vikat. Selleks võib appi paluda kohalikke elanikke, lapsevanemaid, omavalitsusi, ettevõtteid - kõiki, kes soovivad anda panuse lasteaia korrastamisse.



“Loodame, et omavalitsused innustavad ning aitavad, sest tegu on arvestatava toega kohalikule lasteaiale,” leidis Vikat.



Caparol plaanib igast maakonnast valida ühe lasteaia, mida värvimistöödel abistatakse. Pärnu linnas on 14 munitsipaallasteaeda, millest ükski ei ütleks tasuta värskenduskuurist ära.



Pärnu vanima, 46 aastat tegutsenud Männipargi lasteaia juhataja Virve Lepa ütles eile, et materjalid kampaania kohta jõudsid nende kätte hommikul ja kiire päeva tõttu polnud ta nendega tutvuda jõudnud. Ta nentis, et nelja rühmaga majas leidub värsket värvi vajavaid kohti küll ja kindlasti kaalutakse, kas ja kelle eestvedamisel värvifirma heategevuskampaanias osaleda.



Toetada võivad kõik


Caparol ootab osalemisdokumente 25. maini e-posti aadressil info@alpinacolor.ee. Firma esindajatest ja koostööpartneritest þürii valib välja võitjad, kellega sõlmitakse leping, milles lepitakse kokku kauba tarnete ja koguste ning kohustuse suhtes teostada tööd augusti lõpuks. Sponsitavad lasteaiad tehakse teatavaks juuni alguses.



Ettevõtte mõte lasteaedu toetada kasvas välja “Kauni kodu” konkursist, kui mullu üks firma eriauhinna võitnutest soovis sellest loobuda. “Otsustasime anda selle raha heategevuseks, millest omakorda sündis idee aidata lasteaeda,” selgitas Vikat. “Avaldasime konkursi kohta vaid kaks väikest teadet, mille peale laekus Eesti eri paikadest 20 sooviavaldust. Siis saime toetada vaid ühte, kuid see pani aluse käesoleva heategevusliku ettevõtmise sünnile.”



Kampaaniatingimused leiab veebilehelt www.caparol.ee. Juunis saavad lasteaedade toetamises osaleda kõik Alpina värvide ostjad, sest värvi maksumusest kümnendik läheb samuti heategevuseks.



“Alpina turuletulekuga oleme otsustanud, et igal aastal läheb osa turunduseelarvest heategevusse,” kinnitas Vikat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles