Kas Saakašvili pannakse vangi?

Andres Herkel
, riigikogu liige (IRL)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Giorgi Margvelašvili koos kaaslase Maka Chichuaga valimisööl Gruusia Unistuse peakorteris Thbilisis.
Giorgi Margvelašvili koos kaaslase Maka Chichuaga valimisööl Gruusia Unistuse peakorteris Thbilisis. Foto: Reuters

Kummaline on see, et kui väga ka Georgia poliitkatel ei podise, võib neid valimisi vist eemalt vaadates igavaiks pidada. Saakašvili saatus oli ja on tõesti suurem küsimus kui see, kes võidab valimised.

Võitis loomulikult nr 41. Mis ta nimi nüüd oligi? Nojah, Giorgi Margvelašvili. Nüüd hakkab number ununema, aga nimi jääb vähemalt viieks aastaks. Pühapäeval päev otsa valimisbülletääne vaadates hakkas mul pisitasa kujunema arusaam, et see nr 41 on üks reklaamitrikk. 22 ülejäänud kandidaati said numbrid ühest 22ni, aga siis tuleb too favoriit nii eristuva numbriga nagu 41.

Selle kallal, et Thbilisi taksojuhid ei tea Margvelašvili nime, vaid üksnes numbrit, teritati keelt ka presidendikandidaadi kohtumisel rahvusvaheliste assambleede valimisvaatlejatega päev varem. Suurimat kummastust tekitas aga Margvelašvili jutt, et kui toetus jääb esimeses voorus alla 50 protsendi, pole temal enam motiivi teises voorus kandideerida. Ja üleüldse, ka alla 60 protsendi olevat halb.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles